Amsterdam stimuleert autodelen met eigen parkeerplaats en vergunning

Autodelen • De kosten voor het inrichten en aanvragen van de parkeerplaats bedragen eenmalig 563,70 euro.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Share Now zet voortaan elektrische BMW's in langs de Amsterdamse grachten.
(Foto: Share Now)

De gemeente Amsterdam gaat autodelen stimuleren door autodeelgroepen een eigen parkeerplaats en vergunning aan te bieden. Dit meldt de gemeente op haar website. Deze proef is bedoeld om het aantal auto’s op straat te verminderen en zo meer ruimte te creëren voor groen en speeltoestellen. Dat meldt Mobiliteit.nl.

Om in aanmerking te komen voor de regeling, moeten bewoners zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) en voldoen aan diverse voorwaarden. De autodeelgroep moet democratisch georganiseerd zijn, het voertuig en de verzekering moeten op naam van de groep staan en de groep moet uit minimaal vijf stemgerechtigden bestaan die allemaal op een ander adres wonen. Bovendien moet de auto voldoen aan de milieu-eisen van de gemeente Amsterdam en moet de groep bereid zijn bij te dragen aan de evaluatie van de proef.

De kosten voor het inrichten en aanvragen van de parkeerplaats bedragen eenmalig 563,70 euro. De gemeente biedt ondersteuning bij juridische vragen en het organiseren van het autodelen. Daarnaast worden er informatieavonden georganiseerd.

Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die particulier autodelen beloont met een eigen parkeerplaats. In andere gemeenten zoals Amstelveen, Leiden, Utrecht en Den Haag kunnen bewoners wel een parkeervergunning krijgen voor hun deelauto, maar geen specifieke parkeerplaats.

Amsterdam stimuleert autodelen met eigen parkeerplaats en vergunning | Fleet&Mobility

Amsterdam stimuleert autodelen met eigen parkeerplaats en vergunning

Autodelen • De kosten voor het inrichten en aanvragen van de parkeerplaats bedragen eenmalig 563,70 euro.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Share Now zet voortaan elektrische BMW's in langs de Amsterdamse grachten.
(Foto: Share Now)

De gemeente Amsterdam gaat autodelen stimuleren door autodeelgroepen een eigen parkeerplaats en vergunning aan te bieden. Dit meldt de gemeente op haar website. Deze proef is bedoeld om het aantal auto’s op straat te verminderen en zo meer ruimte te creëren voor groen en speeltoestellen. Dat meldt Mobiliteit.nl.

Om in aanmerking te komen voor de regeling, moeten bewoners zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) en voldoen aan diverse voorwaarden. De autodeelgroep moet democratisch georganiseerd zijn, het voertuig en de verzekering moeten op naam van de groep staan en de groep moet uit minimaal vijf stemgerechtigden bestaan die allemaal op een ander adres wonen. Bovendien moet de auto voldoen aan de milieu-eisen van de gemeente Amsterdam en moet de groep bereid zijn bij te dragen aan de evaluatie van de proef.

De kosten voor het inrichten en aanvragen van de parkeerplaats bedragen eenmalig 563,70 euro. De gemeente biedt ondersteuning bij juridische vragen en het organiseren van het autodelen. Daarnaast worden er informatieavonden georganiseerd.

Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die particulier autodelen beloont met een eigen parkeerplaats. In andere gemeenten zoals Amstelveen, Leiden, Utrecht en Den Haag kunnen bewoners wel een parkeervergunning krijgen voor hun deelauto, maar geen specifieke parkeerplaats.