Spaans deelscooterbedrijf koopt Felyx en biedt b2b-dienst aan

Felyx • Felyx verkeert financieel al een tijd in zwaar weer.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Deelscooterbedrijf Felyx is gefuseerd met Spaanse branchegenoot Cooltra, zo meldt het bedrijf op zijn website. Met de fusie denkt Felyx uit de rode cijfers te komen, onder meer door B2B-diensten aan te gaan bieden, net zoals Cooltra. Dat schrijft Verkeersnet.nl.

Felyx verkeert financieel al een tijd in zwaar weer. Vorig jaar ging concurrent Go Sharing failliet.

Door de fusie kan Felyx onder andere kosten besparen op het gebied van app-beheer. Verder wil Felyx net als Cooltra uiteindelijk B2B-diensten gaan aanbieden. “Naast de korte- en langetermijnverhuur van tweewielers biedt Cooltra momenteel ook diensten aan zoals bedrijfsverhuur, wagenparkbeheer voor bedrijven en overheidsinstellingen, en gemeente.” Ook dat moet geld opleveren.

Felyx spreekt zelf over een fusie, maar volgens het Financieel Dagblad en persbureau ANP gaat het over een overname.

Cooltra

Cooltra Group is een deelscooterbedrijf uit Barcelona dat sinds 2006 bestaat en actief is in Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal. Cooltra heeft een vloot van 21 duizend voertuigen met 100 verhuurpunten in 9 Europese steden en 400 werknemers. Door de fusie bezitten de bedrijven gezamenlijk een marktaandeel van 50 procent, aldus Felyx in een reactie aan Verkeersnet.

Spaans deelscooterbedrijf koopt Felyx en biedt b2b-dienst aan | Fleet&Mobility

Spaans deelscooterbedrijf koopt Felyx en biedt b2b-dienst aan

Felyx • Felyx verkeert financieel al een tijd in zwaar weer.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Deelscooterbedrijf Felyx is gefuseerd met Spaanse branchegenoot Cooltra, zo meldt het bedrijf op zijn website. Met de fusie denkt Felyx uit de rode cijfers te komen, onder meer door B2B-diensten aan te gaan bieden, net zoals Cooltra. Dat schrijft Verkeersnet.nl.

Felyx verkeert financieel al een tijd in zwaar weer. Vorig jaar ging concurrent Go Sharing failliet.

Door de fusie kan Felyx onder andere kosten besparen op het gebied van app-beheer. Verder wil Felyx net als Cooltra uiteindelijk B2B-diensten gaan aanbieden. “Naast de korte- en langetermijnverhuur van tweewielers biedt Cooltra momenteel ook diensten aan zoals bedrijfsverhuur, wagenparkbeheer voor bedrijven en overheidsinstellingen, en gemeente.” Ook dat moet geld opleveren.

Felyx spreekt zelf over een fusie, maar volgens het Financieel Dagblad en persbureau ANP gaat het over een overname.

Cooltra

Cooltra Group is een deelscooterbedrijf uit Barcelona dat sinds 2006 bestaat en actief is in Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal. Cooltra heeft een vloot van 21 duizend voertuigen met 100 verhuurpunten in 9 Europese steden en 400 werknemers. Door de fusie bezitten de bedrijven gezamenlijk een marktaandeel van 50 procent, aldus Felyx in een reactie aan Verkeersnet.