Oprichter Quinten Selhorst neemt afscheid van Felyx

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Quiten Selhorst. (Foto: Felyx)

“Na de oprichting en marktintroductie heeft Felyx agressief geschaald naar nieuwe gebieden. En hoewel ik de eerste ben om te beweren dat dit deel van het opbouwen van een bedrijf zijn donkere kanten heeft – het kan mentaal en fysiek belastend zijn – moet ik bekennen dat dit ook het deel is waar ik het meest van houd”, legt Selhorst uit. 

“Het slijpen, waar het in het begin misschien onmogelijk lijkt, maar na het doorzetten een manier vinden om het om te keren, dat is het deel waar ik van hou. Met de afsluiting van de financieringsronde in januari is Felyx een nieuwe, stabielere fase ingegaan, een fase waarin het meer gaat om optimalisatie van het businessmodel dan om het opbouwen van een bedrijf. Nu ik weet dat Felyx het erg goed doet, is dit voor mij het juiste moment om het over te dragen aan mijn opvolger.”

Selhorst blijft nog wel aan als adviseur. Maarten Poot, waar Selhorst het bedrijf mee is begonnen, blijft wel bij het bedrijf. Het is niet bekend wat Selhorst nu gaat doen maar hij geeft aan “open te staan voor het verkennen van nieuwe mogelijkheden en kijkt hij erg uit naar het nieuwe avontuur dat zeker voor hem ligt”.

Oprichter Quinten Selhorst neemt afscheid van Felyx | Fleet&Mobility

Oprichter Quinten Selhorst neemt afscheid van Felyx

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Quiten Selhorst. (Foto: Felyx)

“Na de oprichting en marktintroductie heeft Felyx agressief geschaald naar nieuwe gebieden. En hoewel ik de eerste ben om te beweren dat dit deel van het opbouwen van een bedrijf zijn donkere kanten heeft – het kan mentaal en fysiek belastend zijn – moet ik bekennen dat dit ook het deel is waar ik het meest van houd”, legt Selhorst uit. 

“Het slijpen, waar het in het begin misschien onmogelijk lijkt, maar na het doorzetten een manier vinden om het om te keren, dat is het deel waar ik van hou. Met de afsluiting van de financieringsronde in januari is Felyx een nieuwe, stabielere fase ingegaan, een fase waarin het meer gaat om optimalisatie van het businessmodel dan om het opbouwen van een bedrijf. Nu ik weet dat Felyx het erg goed doet, is dit voor mij het juiste moment om het over te dragen aan mijn opvolger.”

Selhorst blijft nog wel aan als adviseur. Maarten Poot, waar Selhorst het bedrijf mee is begonnen, blijft wel bij het bedrijf. Het is niet bekend wat Selhorst nu gaat doen maar hij geeft aan “open te staan voor het verkennen van nieuwe mogelijkheden en kijkt hij erg uit naar het nieuwe avontuur dat zeker voor hem ligt”.