Leasing en verhuur

Felyx introduceert drank- en drugscheck

Foto: Felyx

Deelscooterbedrijf Felyx lanceert dit weekend een extra toegangsdrempel voor het gebruik van zijn scooters. Berijders ontvangen een lettercombinatie die zij vervolgens zelf moeten invoeren om de scooter te kunnen ontgrendelen. 

Met deze extra stap wil Felyx gebruikers bewuster maken van veilig rijgedrag en om te voorkomen dat ze onverantwoord gebruik maken van het voertuig. 

“Veiligheid is voor ons een topprioriteit in de wijze waarop we duurzame mobiliteit aanbieden. Daarom zijn we er trots op om deze nieuwe functie te lanceren naast andere, al bestaande functies, zoals bijvoorbeeld de pop-up die de rijder waarschuwt dat het verplicht is om een helm te dragen op de 45km/u e-scooter. De rijders spelen een belangrijke rol in veilig rijgedrag. Daarom is het voor ons belangrijk om bewust en verantwoord rijden herhaaldelijk onder de aandacht te brengen bij de Felyx-gemeenschap”, zegt Maarten Jan Sluimers, head of public affairs bij Felyx. 

Felyx stelde vorig jaar de groeiende vraag nauwelijks bij te kunnen benen.