Felyx haalt aanvullende financiering binnen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Quinten Selhorst (l) en Maarten Poot (r) van Felyx hebben aanvullende financiering opgehaald. (Foto: Felyx)

Volgens het bedrijf benadrukt deze financieringsronde het vertrouwen in Felyx door zowel aandeelhouders als (bancaire) kredietverstrekkers. “Het stelt ons in staat aan de toekomst van mobiliteit te bouwen vanuit een winstgevend fundament”, aldus Quinten Selhorst, medeoprichter en ceo van het platform.

Beschikbaarheid

De investering zal worden ingezet om de organisatie te laten doorgroeien en de focus te verleggen naar de meest veelbelovende afzetmarkten, meldt het bedrijf. Ook gaat het platform zorgen voor een verbeterde beschikbaarheid op de eigen thuismarkt. Als reactie op de veranderende marktomstandigheden heeft Felyx besloten om alle Duitse bedrijfsactiviteiten te verkopen aan Emmy, onderdeel van Go To Global. Hiermee wordt de focus verlegd van toenemende expansie naar het opbouwen van een duurzamere organisatie. Ondanks het afstoten van Felyx Duitsland, groeit Felyx naar eigen zeggen in alle huidige steden met een omzetgroei van meer dan 60 procent in 2022, in vergelijking met het jaar daarvoor. De verwachting is dat deze trend zich dit jaar zal voortzetten.

Gedeelde mobiliteit

“De verwachte consolidatie van de markt en de verschuiving van steeds snellere expansie naar meer duurzame uitbreiding in succesvolle regio’s, zijn tekenen dat de markt van micromobiliteit volwassen begint te worden”, aldus Selhorst. “Dat merken we ook vanuit gemeenten, die een steeds duidelijker beeld creëren voor gedeelde mobiliteit en op zoek zijn naar een mobiliteitspartner waarop ze kunnen vertrouwen gedurende de volledige looptijd van een vergunning.”

Onlangs lanceerde Felyx een drank- en drugscheck voordat gebruikers de deelscooters kunnen ontgrendelen om te zorgen dat mensen zich ervan bewust zijn dat ze veilig en verantwoord met de scooters moeten omgaan.  

Felyx haalt aanvullende financiering binnen | Fleet&Mobility

Felyx haalt aanvullende financiering binnen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Quinten Selhorst (l) en Maarten Poot (r) van Felyx hebben aanvullende financiering opgehaald. (Foto: Felyx)

Volgens het bedrijf benadrukt deze financieringsronde het vertrouwen in Felyx door zowel aandeelhouders als (bancaire) kredietverstrekkers. “Het stelt ons in staat aan de toekomst van mobiliteit te bouwen vanuit een winstgevend fundament”, aldus Quinten Selhorst, medeoprichter en ceo van het platform.

Beschikbaarheid

De investering zal worden ingezet om de organisatie te laten doorgroeien en de focus te verleggen naar de meest veelbelovende afzetmarkten, meldt het bedrijf. Ook gaat het platform zorgen voor een verbeterde beschikbaarheid op de eigen thuismarkt. Als reactie op de veranderende marktomstandigheden heeft Felyx besloten om alle Duitse bedrijfsactiviteiten te verkopen aan Emmy, onderdeel van Go To Global. Hiermee wordt de focus verlegd van toenemende expansie naar het opbouwen van een duurzamere organisatie. Ondanks het afstoten van Felyx Duitsland, groeit Felyx naar eigen zeggen in alle huidige steden met een omzetgroei van meer dan 60 procent in 2022, in vergelijking met het jaar daarvoor. De verwachting is dat deze trend zich dit jaar zal voortzetten.

Gedeelde mobiliteit

“De verwachte consolidatie van de markt en de verschuiving van steeds snellere expansie naar meer duurzame uitbreiding in succesvolle regio’s, zijn tekenen dat de markt van micromobiliteit volwassen begint te worden”, aldus Selhorst. “Dat merken we ook vanuit gemeenten, die een steeds duidelijker beeld creëren voor gedeelde mobiliteit en op zoek zijn naar een mobiliteitspartner waarop ze kunnen vertrouwen gedurende de volledige looptijd van een vergunning.”

Onlangs lanceerde Felyx een drank- en drugscheck voordat gebruikers de deelscooters kunnen ontgrendelen om te zorgen dat mensen zich ervan bewust zijn dat ze veilig en verantwoord met de scooters moeten omgaan.