Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

U heeft jaren in het buitenland gewoond en gewerkt, onder meer in Zwitserland en China, blij om weer in Nederland te zijn?

We zijn sinds maart weer terug. Vooral voor de kinderen is het fijn: de oudsten studeren hier. Ik heb het zelf altijd leuk gevonden om in het buitenland te wonen. Elke regio heeft zijn eigen karakteristieken en cultuur. Ik houd wel van een beetje change of scenery. Hoewel het ook wel vervelend kan zijn om zo ver weg te zijn, als er iets ingrijpends gebeurt met vrienden of familie.

Uw kinderen zijn in het buitenland geboren en hebben in verschillende landen gewoond, wat heeft dat voor effect op hun opvoeding?

Ze voelen zich Nederlander, maar ik merk dat ze ook echte wereldburgers zijn. Ze zijn heel open minded. Cultuur, ras, religie speelt voor hen niet zo'n rol bij het leggen van nieuwe contacten bijvoorbeeld. Ze hebben er wel een mening over, maar staan ook overal voor open. In hun taalontwikkeling hebben ze wel een uitdaging. Ze spreken vloeiend Nederlands, maar grammatica is lastig voor ze.

Als u overal heeft gewoond, waar gaat u dan op vakantie?

We hebben onder andere in het Verre Oosten en het Midden-Oosten gewoond. Zongarantie is voor ons geen vereiste. Scandinavië is een bestemming waar we graag heen gaan. Portugal is ook favoriet.

U woont in Noordlaren, maar het kantoor van PPG staat 200 kilometer verderop in Wijchen. Rijdt u elke dag op en neer?

Nee, doordeweeks overnacht ik in Wijchen in een pied-à-terre.

Dan bent u niet veel thuis.

Mijn familie weet niet beter. Ze zouden horendol worden als ik te veel thuis zou zijn, haha. En de weekenden zijn voor het gezin.

Wat doet u in uw vrije tijd?

Ik zou wel meer willen zeilen. Door de verhuizing zijn we daar deze zomer wat mij betreft te weinig aan toe gekomen. We wonen nagenoeg aan het water, dus we zouden een bootje kunnen kopen. Ik heb geprobeerd bij mijn schoonvader of hij de zijne van de hand wil doen, maar dat zag hij niet zitten. Verder heb ik regelmatig gegolfd, daar hoop ik over een tijdje weer wat meer tijd voor te hebben. Een teamsport zit er helaas niet in, dan zou ik bijna iedere training moeten afbellen. Ik houd heel erg van de vrijheid van zeilen en golfen: dat kun je doen wanneer je wil.

Nieuwe post | Fleet&Mobility

Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

U heeft jaren in het buitenland gewoond en gewerkt, onder meer in Zwitserland en China, blij om weer in Nederland te zijn?

We zijn sinds maart weer terug. Vooral voor de kinderen is het fijn: de oudsten studeren hier. Ik heb het zelf altijd leuk gevonden om in het buitenland te wonen. Elke regio heeft zijn eigen karakteristieken en cultuur. Ik houd wel van een beetje change of scenery. Hoewel het ook wel vervelend kan zijn om zo ver weg te zijn, als er iets ingrijpends gebeurt met vrienden of familie.

Uw kinderen zijn in het buitenland geboren en hebben in verschillende landen gewoond, wat heeft dat voor effect op hun opvoeding?

Ze voelen zich Nederlander, maar ik merk dat ze ook echte wereldburgers zijn. Ze zijn heel open minded. Cultuur, ras, religie speelt voor hen niet zo'n rol bij het leggen van nieuwe contacten bijvoorbeeld. Ze hebben er wel een mening over, maar staan ook overal voor open. In hun taalontwikkeling hebben ze wel een uitdaging. Ze spreken vloeiend Nederlands, maar grammatica is lastig voor ze.

Als u overal heeft gewoond, waar gaat u dan op vakantie?

We hebben onder andere in het Verre Oosten en het Midden-Oosten gewoond. Zongarantie is voor ons geen vereiste. Scandinavië is een bestemming waar we graag heen gaan. Portugal is ook favoriet.

U woont in Noordlaren, maar het kantoor van PPG staat 200 kilometer verderop in Wijchen. Rijdt u elke dag op en neer?

Nee, doordeweeks overnacht ik in Wijchen in een pied-à-terre.

Dan bent u niet veel thuis.

Mijn familie weet niet beter. Ze zouden horendol worden als ik te veel thuis zou zijn, haha. En de weekenden zijn voor het gezin.

Wat doet u in uw vrije tijd?

Ik zou wel meer willen zeilen. Door de verhuizing zijn we daar deze zomer wat mij betreft te weinig aan toe gekomen. We wonen nagenoeg aan het water, dus we zouden een bootje kunnen kopen. Ik heb geprobeerd bij mijn schoonvader of hij de zijne van de hand wil doen, maar dat zag hij niet zitten. Verder heb ik regelmatig gegolfd, daar hoop ik over een tijdje weer wat meer tijd voor te hebben. Een teamsport zit er helaas niet in, dan zou ik bijna iedere training moeten afbellen. Ik houd heel erg van de vrijheid van zeilen en golfen: dat kun je doen wanneer je wil.