Nieuwe post: Marc Beers

Redactie Redactie
• Laatste update:

U bent nu ruim een maand werkzaam als commercieel directeur bij Europcar. Hoe bevalt het?

Goed. Ik heb jarenlang een internationale functie gehad, waarvoor ik wel honderd vluchten per jaar nam. Daarnaast werkte ik in Houten terwijl ik in Leidschendam woon. Ik was dus veel onderweg. Nu is mijn reistijd tussen werk en thuis vijf minuten. Dat vind ik fijn, want ik heb meer tijd voor mijn privé- en sociale leven. Het leuke is, dat ik vroeger zelf auto’s huurde omdat ik veel onderweg was en nu juist aan de andere kant zit en auto’s verhuur.

Hoe ziet uw thuissituatie eruit?

Ik ben sinds 1999 getrouwd met mijn vrouw Carola. Haar ouders emigreerden ruim vijftig  jaar geleden naar Italië. Zij is daar opgegroeid. Op haar achttiende kwam ze naar Nederland. We hebben elkaar leren kennen via mijn zus. Door haar achtergrond komt de Italiaanse cultuur veel terug in ons huishouden. We eten graag Italiaans en gaan vaak naar Italië, omdat dit Carola’s ‘thuis’ is. Mijn schoonouders wonen daar nog. Het is vakantie en familiebezoek tegelijk.

Dus de afgelopen zomer heeft u ook doorgebracht in Italië?

Nee, dat niet. Onze kinderen willen ook graag andere landen zien. Afgelopen zomer zijn we twee weken naar Curaçao geweest. We hebben gesnorkeld, aan het strand gelegen en natuurlijk het eiland verkend. 

En nu weer volop aan het werk?

Zeker, maar dat is ook genieten. Ik ontmoet veel oude bekende klanten en prospects. Nu ik die lange reistijd verleden tijd is, heb ik meer tijd voor bijvoorbeeld mijn vrienden en businessclubavonden. Een gezellig avondje uit met mijn vrouw en netwerken tegelijk. Hierdoor kunnen we werk en plezier combineren. Maar we gaan ook wel eens samen uit eten of naar de bioscoop. Toevallig gaan we binnenkort voor het eerst samen naar het theater. Deze avond heb ik cadeau gekregen omdat ik onlangs vijftig jaar ben geworden.

En wat onderneemt u samen met uw kinderen?

Ik wil graag betrokken zijn bij de activiteiten van mijn kinderen. Zo coach ik ieder weekend het hockeyteam van mijn dochter, dat heb ik eerst jarenlang voor het team van mijn zoon gedaan. Ook hebben we een leuke familietraditie: ik heb mijn zoon en dochter meegenomen naar Zweden op het moment dat ze groep acht hadden afgerond. In de jaren negentig heb ik vijftien maanden in Zweden stage gelopen. Ik spreek Zweeds en ken Stockholm goed. Mijn familie is jarenlang importeur en dealer geweest van Scania, een Zweeds vrachtwagenmerk. Met de bezoeken aan Zweden heb ik mijn kinderen kennis laten maken met de familiegeschiedenis.

Dus u bent niet zomaar in de autobranche gerold?

Ik vond de autobranche altijd bijzonder en ik vind klantcontact belangrijk. Daarom heb ik voor deze baan gekozen.

Wat is u het meest bijgebleven van uw eerste werkweek bij Europcar?

In mijn eerste week reisde ik samen met Martijn Hanekroot, de algemeen directeur van Europcar, naar het buitenland voor een congres. Je raadt het al: we gingen naar Stockholm. Dat was bijzonder, want de rollen waren omgedraaid: ik was degene die hem een rondleiding in Stockholm gaf. Dat brak gelijk het ijs.

Nieuwe post: Marc Beers | Fleet&Mobility

Nieuwe post: Marc Beers

Redactie Redactie
• Laatste update:

U bent nu ruim een maand werkzaam als commercieel directeur bij Europcar. Hoe bevalt het?

Goed. Ik heb jarenlang een internationale functie gehad, waarvoor ik wel honderd vluchten per jaar nam. Daarnaast werkte ik in Houten terwijl ik in Leidschendam woon. Ik was dus veel onderweg. Nu is mijn reistijd tussen werk en thuis vijf minuten. Dat vind ik fijn, want ik heb meer tijd voor mijn privé- en sociale leven. Het leuke is, dat ik vroeger zelf auto’s huurde omdat ik veel onderweg was en nu juist aan de andere kant zit en auto’s verhuur.

Hoe ziet uw thuissituatie eruit?

Ik ben sinds 1999 getrouwd met mijn vrouw Carola. Haar ouders emigreerden ruim vijftig  jaar geleden naar Italië. Zij is daar opgegroeid. Op haar achttiende kwam ze naar Nederland. We hebben elkaar leren kennen via mijn zus. Door haar achtergrond komt de Italiaanse cultuur veel terug in ons huishouden. We eten graag Italiaans en gaan vaak naar Italië, omdat dit Carola’s ‘thuis’ is. Mijn schoonouders wonen daar nog. Het is vakantie en familiebezoek tegelijk.

Dus de afgelopen zomer heeft u ook doorgebracht in Italië?

Nee, dat niet. Onze kinderen willen ook graag andere landen zien. Afgelopen zomer zijn we twee weken naar Curaçao geweest. We hebben gesnorkeld, aan het strand gelegen en natuurlijk het eiland verkend. 

En nu weer volop aan het werk?

Zeker, maar dat is ook genieten. Ik ontmoet veel oude bekende klanten en prospects. Nu ik die lange reistijd verleden tijd is, heb ik meer tijd voor bijvoorbeeld mijn vrienden en businessclubavonden. Een gezellig avondje uit met mijn vrouw en netwerken tegelijk. Hierdoor kunnen we werk en plezier combineren. Maar we gaan ook wel eens samen uit eten of naar de bioscoop. Toevallig gaan we binnenkort voor het eerst samen naar het theater. Deze avond heb ik cadeau gekregen omdat ik onlangs vijftig jaar ben geworden.

En wat onderneemt u samen met uw kinderen?

Ik wil graag betrokken zijn bij de activiteiten van mijn kinderen. Zo coach ik ieder weekend het hockeyteam van mijn dochter, dat heb ik eerst jarenlang voor het team van mijn zoon gedaan. Ook hebben we een leuke familietraditie: ik heb mijn zoon en dochter meegenomen naar Zweden op het moment dat ze groep acht hadden afgerond. In de jaren negentig heb ik vijftien maanden in Zweden stage gelopen. Ik spreek Zweeds en ken Stockholm goed. Mijn familie is jarenlang importeur en dealer geweest van Scania, een Zweeds vrachtwagenmerk. Met de bezoeken aan Zweden heb ik mijn kinderen kennis laten maken met de familiegeschiedenis.

Dus u bent niet zomaar in de autobranche gerold?

Ik vond de autobranche altijd bijzonder en ik vind klantcontact belangrijk. Daarom heb ik voor deze baan gekozen.

Wat is u het meest bijgebleven van uw eerste werkweek bij Europcar?

In mijn eerste week reisde ik samen met Martijn Hanekroot, de algemeen directeur van Europcar, naar het buitenland voor een congres. Je raadt het al: we gingen naar Stockholm. Dat was bijzonder, want de rollen waren omgedraaid: ik was degene die hem een rondleiding in Stockholm gaf. Dat brak gelijk het ijs.