Grijs Nieuws | Proef met eCanter verloopt vlekkeloos

Redactie Redactie
• Laatste update:

De serieproductie begint volgend jaar en het model dat dan de fabriek verlaat, is nagenoeg gelijk aan de versie waarmee Albert Heijn, Cornelissen Groep, Bidfood, PostNL en Technische Unie nu ervaring opdoen. Door zijn wielbasis van 3.400 mm is de eCanter heel wendbaar. Afhankelijk van de opbouw ligt het nuttig laadvermogen tussen 3,5 en 4 ton. De productieversie krijgt twee elektromotoren die de achterwielen aandrijven. Een 600 kilo wegend pakket van zes lithium-ion accu’s moet dan een actieradius van 100 kilometer mogelijk maken bij een op 80 km/u begrensde topsnelheid. De fabrikant zegt dat de Fuso eCanter – vergeleken met een diesel – ongeveer 1.000 euro aan brandstof bespaart op elke 10.000 kilometer. Opladen van de accu’s bij een snellaadstation kost circa anderhalf uur. Volgens de importeur in Utrecht presteren de auto’s volgens plan: “Aanvankelijk gingen ze elke twee weken voor controle naar de werkplaats, maar daar zijn we van afgestapt omdat er geen aanleiding voor was”. In plaats daarvan gaan speciaal opgeleide monteurs regelmatig bij de klanten langs voor een routine-inspectie op lekkages of mogelijke elektrische storingen, maar ook die zouden zich tot op heden niet voorgedaan hebben.

Grijs Nieuws | Proef met eCanter verloopt vlekkeloos | Fleet&Mobility

Grijs Nieuws | Proef met eCanter verloopt vlekkeloos

Redactie Redactie
• Laatste update:

De serieproductie begint volgend jaar en het model dat dan de fabriek verlaat, is nagenoeg gelijk aan de versie waarmee Albert Heijn, Cornelissen Groep, Bidfood, PostNL en Technische Unie nu ervaring opdoen. Door zijn wielbasis van 3.400 mm is de eCanter heel wendbaar. Afhankelijk van de opbouw ligt het nuttig laadvermogen tussen 3,5 en 4 ton. De productieversie krijgt twee elektromotoren die de achterwielen aandrijven. Een 600 kilo wegend pakket van zes lithium-ion accu’s moet dan een actieradius van 100 kilometer mogelijk maken bij een op 80 km/u begrensde topsnelheid. De fabrikant zegt dat de Fuso eCanter – vergeleken met een diesel – ongeveer 1.000 euro aan brandstof bespaart op elke 10.000 kilometer. Opladen van de accu’s bij een snellaadstation kost circa anderhalf uur. Volgens de importeur in Utrecht presteren de auto’s volgens plan: “Aanvankelijk gingen ze elke twee weken voor controle naar de werkplaats, maar daar zijn we van afgestapt omdat er geen aanleiding voor was”. In plaats daarvan gaan speciaal opgeleide monteurs regelmatig bij de klanten langs voor een routine-inspectie op lekkages of mogelijke elektrische storingen, maar ook die zouden zich tot op heden niet voorgedaan hebben.