5 vragen aan | Virginia Azavedo: chief operations officer Athlon

Redactie Redactie
• Laatste update:
Virginia Azavedo (Foto: Athlon Nederland)

Wat heb je de afgelopen jaren het meest gemist aan Nederland?

“Kaas, echte Nederlandse kaas en de seizoenen. In de drie jaar die ik als coo voor Daimler Financial Services India Private Limited in Pune in India heb gewerkt, heb ik alleen maar warmte meegemaakt, waarbij de temperaturen konden oplopen tot boven de 35 graden.”

Maar nu kun jij vast een paar goede Bollywood-films noemen?

“Ik ben een enorme filmliefhebber en kijk overal naar, behalve science fiction. Eén van mijn favoriete films blijft Forrest Gump. Die heb ik laatst nog gezien en dat blijft een knap verhaal, ook vanwege de casting. Tom Hanks speelt de hoofdrol zo ontzettend goed. Daar kan ik elke keer weer van genieten.”

Welke les heb je geleerd in het buitenland?

“Vóór mijn functie in Pune werkte ik in Beijing, waar ik verantwoordelijk was voor de klantenservice bij Mercedes-Benz Auto Finance Limited. Ik heb met name geleerd dat je de tijd moet nemen om mensen te leren kennen. Alleen op die manier kom je er achter wat iemands passie is, wat hem drijft. Als kind van een expat ben ik zelf in verschillende culturen opgegroeid, dat heeft me flexibel gemaakt. Daardoor pas ik me ook makkelijk aan in een ander land, waarbij ik het essentieel vind om de taal te leren. Je hoeft niet vloeiend Chinees te spreken, maar als men ziet dat je moeite doet, dan schept dat al gelijk een band.”

Je moet de tijd nemen om mensen te leren kennen.

Virginia Azavedo

Zou je nog in andere landen willen werken?

“Eigenlijk heb ik al behoorlijk wat van de wereld gezien, maar ik beschouw Nederland echt als mijn thuisland. Ik ben op mijn zeventiende in Nederland beland vanwege mijn studie Internationale Communicatie aan het Emerson European Institute for International Communications in Maastricht. In Limburg kreeg ik vervolgens ook mijn eerste baan voor Daimler, waar ik begon als customer service agent.”

Welke ambitie heb je voor de komende jaren?

“Voor nu focus ik mij eerst op mijn huidige functie binnen Athlon Nederland. Ik zie met name een uitdaging in de manier hoe ik als coo omga met de situatie rondom corona en hoe men juist tijdens het thuiswerken de verbinding met elkaar blijft houden. Tegelijkertijd is het belangrijk om goed voor ogen te hebben wat de klant wil en hoe wij het als team makkelijker voor hem kunnen maken.”

5 vragen aan | Virginia Azavedo: chief operations officer Athlon | Fleet&Mobility

5 vragen aan | Virginia Azavedo: chief operations officer Athlon

Redactie Redactie
• Laatste update:
Virginia Azavedo (Foto: Athlon Nederland)

Wat heb je de afgelopen jaren het meest gemist aan Nederland?

“Kaas, echte Nederlandse kaas en de seizoenen. In de drie jaar die ik als coo voor Daimler Financial Services India Private Limited in Pune in India heb gewerkt, heb ik alleen maar warmte meegemaakt, waarbij de temperaturen konden oplopen tot boven de 35 graden.”

Maar nu kun jij vast een paar goede Bollywood-films noemen?

“Ik ben een enorme filmliefhebber en kijk overal naar, behalve science fiction. Eén van mijn favoriete films blijft Forrest Gump. Die heb ik laatst nog gezien en dat blijft een knap verhaal, ook vanwege de casting. Tom Hanks speelt de hoofdrol zo ontzettend goed. Daar kan ik elke keer weer van genieten.”

Welke les heb je geleerd in het buitenland?

“Vóór mijn functie in Pune werkte ik in Beijing, waar ik verantwoordelijk was voor de klantenservice bij Mercedes-Benz Auto Finance Limited. Ik heb met name geleerd dat je de tijd moet nemen om mensen te leren kennen. Alleen op die manier kom je er achter wat iemands passie is, wat hem drijft. Als kind van een expat ben ik zelf in verschillende culturen opgegroeid, dat heeft me flexibel gemaakt. Daardoor pas ik me ook makkelijk aan in een ander land, waarbij ik het essentieel vind om de taal te leren. Je hoeft niet vloeiend Chinees te spreken, maar als men ziet dat je moeite doet, dan schept dat al gelijk een band.”

Je moet de tijd nemen om mensen te leren kennen.

Virginia Azavedo

Zou je nog in andere landen willen werken?

“Eigenlijk heb ik al behoorlijk wat van de wereld gezien, maar ik beschouw Nederland echt als mijn thuisland. Ik ben op mijn zeventiende in Nederland beland vanwege mijn studie Internationale Communicatie aan het Emerson European Institute for International Communications in Maastricht. In Limburg kreeg ik vervolgens ook mijn eerste baan voor Daimler, waar ik begon als customer service agent.”

Welke ambitie heb je voor de komende jaren?

“Voor nu focus ik mij eerst op mijn huidige functie binnen Athlon Nederland. Ik zie met name een uitdaging in de manier hoe ik als coo omga met de situatie rondom corona en hoe men juist tijdens het thuiswerken de verbinding met elkaar blijft houden. Tegelijkertijd is het belangrijk om goed voor ogen te hebben wat de klant wil en hoe wij het als team makkelijker voor hem kunnen maken.”