Grijs nieuws | Zelfrijdende VW-bestelbus

Redactie Redactie
• Laatste update:
Dealerbedrijf Bluekens is de eerste Nederlandse bestelwagen- en truckdealer van het merk BYD.

Het is de bedoeling dat de autonome bestelwagen binnen enkele maanden de Duitse weg op gaat en vanaf 2025 zal worden ingezet als autonome taxi. De ID. Buzz AD (Autonomous Driving) heeft technologie aan boord die autonoom rijden op niveau 4 mogelijk moet maken en is uitgerust met camera’s, radar en een 360-graden lidar-scanner, die op ruim 400 meter afstand objecten of obstakels moet kunnen detecteren. De startup Argo AI is een autonoom-rijden dochteronderneming van Ford. Volkswagen heeft sinds 2019 een belang van 50 procent in het bedrijf.

Van der Leij bouwt op Transit
vanderleij fordtransit ford2021

Van der Leij Bouwbedrijven heeft 32 Fords Transit Custom besteld. Het Amsterdamse familiebedrijf doet veel onderhouds- en renovatiewerkzaamheden voor corporaties, VvE’s, institutionele vastgoedeigenaren, kerkgenootschappen en scholen. “We zijn er trots op de gestage groei op de Nederlandse markt ook tijdens deze uitdagende tijden te kunnen vasthouden. Een order zoals deze is voor ons de kroon op het werk van de gehele organisatie”, zegt Emil Bos, commercial vehicle manager bij Ford Nederland.

levc vn5 levc2021LEVC lanceert VN5

De London Electric Vehicle Company (LEVC), bekend van de Londense PHEV-taxi en dochter van het Chinese Geely, lanceert de elektrische bestelwagen VN5 in Europa. De kleine bestelwagen moet, volgens de fabrikant, met zijn eCity-technologie voor een revolutie zorgen in het segment tot 1 ton. De elektrische actieradius van de besteller is 98 kilometer (WLTP). Daarnaast is het voertuig voorzien van een benzinemotor, waardoor de totale actieradius 489 kilometer bedraagt (WLTP). Het model heeft een laadruimte van 5,5 m3 en een laadvermogen van 735 kg.

Elektrisch wagenpark DHL groeittoyota proace electric dhl toyota2021

DHL Parcel heeft in oktober 400 Toyota’s Proace Electric in ontvangst genomen van Toyota. De pakket-bezorger – onderdeel van Deutsche Post DHL, ’s werelds grootste post- en logistieke bedrijf – heeft hiermee in Nederland in totaal 1.400 elektrische voertuigen rijden. De batterij-elektrische bedrijfswagen van Toyota is bestemd voor de pakketbezorgers van DHL Parcel en wordt ingezet voor de laatste kilometers van de bezorging vanuit de DHL Cityhubs. Deze zijn in Nederland te vinden op 140 plekken aan de rand van stedelijke gebieden. Vanuit elke Cityhub rijden de Toyota’s Proace Electric ritten waarbij ze 100 tot 200 adressen aandoen.

byd bestelwagen byd2021Bluekens wordt BYD-dealer

De Chinese batterij- en autofabrikant BYD heeft dealerbedrijf Bluekens Group aangesteld als dealer. Blue­kens is daarmee de eerste dealer van het merk in Nederland. Bluekens, dat onder meer Volvo personenwagens en trucks verkoopt, gaat zowel bestelwagens als trucks van BYD verkopen. Bluekens Group en BYD werken al sinds 2007 samen op het gebied van elektrische bussen. “BYD is in veel opzichten een waardevolle toevoeging aan de Nederlandse markt,” zegt Gert-Jan Jonker, general manager van Bluekens EV. Hij heeft ook al de markten in gedachten waarvoor de elektrische voertuigen van BYD ingezet kunnen worden. “De bestelwagens en vrachtwagens zijn vooral efficiënt voor de activiteiten van retailers, post- en pakketbedrijven en logistieke dienstverleners.” Bluekens zag vorig jaar zijn importeurschap van Streetscooter beëindigd worden nadat eigenaar DHL besloot met de productie van het voertuig te stoppen.

Grijs nieuws | Zelfrijdende VW-bestelbus | Fleet&Mobility

Grijs nieuws | Zelfrijdende VW-bestelbus

Redactie Redactie
• Laatste update:
Dealerbedrijf Bluekens is de eerste Nederlandse bestelwagen- en truckdealer van het merk BYD.

Het is de bedoeling dat de autonome bestelwagen binnen enkele maanden de Duitse weg op gaat en vanaf 2025 zal worden ingezet als autonome taxi. De ID. Buzz AD (Autonomous Driving) heeft technologie aan boord die autonoom rijden op niveau 4 mogelijk moet maken en is uitgerust met camera’s, radar en een 360-graden lidar-scanner, die op ruim 400 meter afstand objecten of obstakels moet kunnen detecteren. De startup Argo AI is een autonoom-rijden dochteronderneming van Ford. Volkswagen heeft sinds 2019 een belang van 50 procent in het bedrijf.

Van der Leij bouwt op Transit
vanderleij fordtransit ford2021

Van der Leij Bouwbedrijven heeft 32 Fords Transit Custom besteld. Het Amsterdamse familiebedrijf doet veel onderhouds- en renovatiewerkzaamheden voor corporaties, VvE’s, institutionele vastgoedeigenaren, kerkgenootschappen en scholen. “We zijn er trots op de gestage groei op de Nederlandse markt ook tijdens deze uitdagende tijden te kunnen vasthouden. Een order zoals deze is voor ons de kroon op het werk van de gehele organisatie”, zegt Emil Bos, commercial vehicle manager bij Ford Nederland.

levc vn5 levc2021LEVC lanceert VN5

De London Electric Vehicle Company (LEVC), bekend van de Londense PHEV-taxi en dochter van het Chinese Geely, lanceert de elektrische bestelwagen VN5 in Europa. De kleine bestelwagen moet, volgens de fabrikant, met zijn eCity-technologie voor een revolutie zorgen in het segment tot 1 ton. De elektrische actieradius van de besteller is 98 kilometer (WLTP). Daarnaast is het voertuig voorzien van een benzinemotor, waardoor de totale actieradius 489 kilometer bedraagt (WLTP). Het model heeft een laadruimte van 5,5 m3 en een laadvermogen van 735 kg.

Elektrisch wagenpark DHL groeittoyota proace electric dhl toyota2021

DHL Parcel heeft in oktober 400 Toyota’s Proace Electric in ontvangst genomen van Toyota. De pakket-bezorger – onderdeel van Deutsche Post DHL, ’s werelds grootste post- en logistieke bedrijf – heeft hiermee in Nederland in totaal 1.400 elektrische voertuigen rijden. De batterij-elektrische bedrijfswagen van Toyota is bestemd voor de pakketbezorgers van DHL Parcel en wordt ingezet voor de laatste kilometers van de bezorging vanuit de DHL Cityhubs. Deze zijn in Nederland te vinden op 140 plekken aan de rand van stedelijke gebieden. Vanuit elke Cityhub rijden de Toyota’s Proace Electric ritten waarbij ze 100 tot 200 adressen aandoen.

byd bestelwagen byd2021Bluekens wordt BYD-dealer

De Chinese batterij- en autofabrikant BYD heeft dealerbedrijf Bluekens Group aangesteld als dealer. Blue­kens is daarmee de eerste dealer van het merk in Nederland. Bluekens, dat onder meer Volvo personenwagens en trucks verkoopt, gaat zowel bestelwagens als trucks van BYD verkopen. Bluekens Group en BYD werken al sinds 2007 samen op het gebied van elektrische bussen. “BYD is in veel opzichten een waardevolle toevoeging aan de Nederlandse markt,” zegt Gert-Jan Jonker, general manager van Bluekens EV. Hij heeft ook al de markten in gedachten waarvoor de elektrische voertuigen van BYD ingezet kunnen worden. “De bestelwagens en vrachtwagens zijn vooral efficiënt voor de activiteiten van retailers, post- en pakketbedrijven en logistieke dienstverleners.” Bluekens zag vorig jaar zijn importeurschap van Streetscooter beëindigd worden nadat eigenaar DHL besloot met de productie van het voertuig te stoppen.