Volkswagen Pon Financial Services koopt Zuidlease

VWPFS • De huidige aandeelhouders van Zuidlease zijn Athlon Nederland, V&V Invest en O. L. Houben.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Het hoofdkantoor van VWPFS in Amersfoort. (Foto: VWPFS)

Volkswagen Pon Financial Services neemt leasemaatschappij Zuidlease over. De transactie van de overname ligt ter goedkeuring bij de Autoriteit Consument Markt (ACM) en wordt, volgens VWPFS, aan het einde van het eerste kwartaal van 2024 afgerond. Dat meldt Automotive Online.

De overname van Zuidlease is in lijn met de ‘groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services die de afgelopen jaren meerdere leaseportefeuilles heeft overgenomen’. De overname stelt Zuidlease in staat om ‘de huidige positie te behouden in de lokale benadering van de leasemarkt en mobiliteit te blijven aanbieden tegen een onderscheidend serviceniveau’, aldus VWPFS.

De huidige aandeelhouders van Zuidlease zijn Athlon Nederland, V&V Invest en O. L. Houben. Zuidlease staat op plek 25 in de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60 en 6.195 leasecontracten, waarvan 2.388 financial lease. De maatschappij richt zich uitsluitend op regio’s Limburg en Zuid-Oost-Brabant.

VWPFS is de tweede grootste leasemaatschappij van Nederland met ruim 200 duizend leasecontracten. Het bedrijf boekte in 2022 een nettowinst van ruim 93 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Volkswagen Pon Financial Services koopt Zuidlease | Fleet&Mobility

Volkswagen Pon Financial Services koopt Zuidlease

VWPFS • De huidige aandeelhouders van Zuidlease zijn Athlon Nederland, V&V Invest en O. L. Houben.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Het hoofdkantoor van VWPFS in Amersfoort. (Foto: VWPFS)

Volkswagen Pon Financial Services neemt leasemaatschappij Zuidlease over. De transactie van de overname ligt ter goedkeuring bij de Autoriteit Consument Markt (ACM) en wordt, volgens VWPFS, aan het einde van het eerste kwartaal van 2024 afgerond. Dat meldt Automotive Online.

De overname van Zuidlease is in lijn met de ‘groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services die de afgelopen jaren meerdere leaseportefeuilles heeft overgenomen’. De overname stelt Zuidlease in staat om ‘de huidige positie te behouden in de lokale benadering van de leasemarkt en mobiliteit te blijven aanbieden tegen een onderscheidend serviceniveau’, aldus VWPFS.

De huidige aandeelhouders van Zuidlease zijn Athlon Nederland, V&V Invest en O. L. Houben. Zuidlease staat op plek 25 in de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60 en 6.195 leasecontracten, waarvan 2.388 financial lease. De maatschappij richt zich uitsluitend op regio’s Limburg en Zuid-Oost-Brabant.

VWPFS is de tweede grootste leasemaatschappij van Nederland met ruim 200 duizend leasecontracten. Het bedrijf boekte in 2022 een nettowinst van ruim 93 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.