Europese laadpaalexploitant Qwello neemt Park & Charge over

Park & Charge • Het bedrijf blijft in Nederland zelfstandig opereren met de focus op groei in het publieke segment.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Park & Charge)

Europese laadpaalexploitant Qwello neemt de Nederlandse charge point operator (CPO) Park & Charge over. Dat meldt het bedrijf vandaag in een persbericht. Met de overname neemt Qwello ‘positie in op de Nederlandse markt voor realisatie en exploitatie van laadpalen’.

Qwello begon in 2021 met de ontwikkeling van laadstations. Volgens het bedrijf werd het daarna ‘snel marktleider in Zweden’ na een ‘succesvolle uitrol’ naar Duitsland. Na een financiering van 50 miljoen euro van het Amerikaanse Tiger in 2022 en een joint venture met de Spaanse leverancier van hernieuwbare energie Acciona kon het bedrijf verder uitbreiden naar de Spaanse, Britse, Poolse en Franse markt.

Qwello oprichter Dr. Henrik Thiele: “In Park&Charge hebben we een partner gevonden die onze waarden deelt en perfect past bij onze Europese groeistrategie. We delen de focus op gebruiksvriendelijkheid en innovatie, en onze samenwerking maakt het mogelijk om de expertise van zowel Qwello als Park&Charge op het gebied van exploitatie, installatie, onderhoud te combineren.”

Park & Charge

Park&Charge is inmiddels actief in ruim 200 gemeenten. Het bedrijf blijft in Nederland zelfstandig opereren met de focus op groei in het publieke segment. ‘De samenwerking biedt beide partijen de mogelijkheid om versneld op te schalen en zo te voldoen aan de groeiende behoefte aan laadpalen’.

Meer lezen over Park&Charge

Europese laadpaalexploitant Qwello neemt Park & Charge over | Fleet&Mobility

Europese laadpaalexploitant Qwello neemt Park & Charge over

Park & Charge • Het bedrijf blijft in Nederland zelfstandig opereren met de focus op groei in het publieke segment.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Park & Charge)

Europese laadpaalexploitant Qwello neemt de Nederlandse charge point operator (CPO) Park & Charge over. Dat meldt het bedrijf vandaag in een persbericht. Met de overname neemt Qwello ‘positie in op de Nederlandse markt voor realisatie en exploitatie van laadpalen’.

Qwello begon in 2021 met de ontwikkeling van laadstations. Volgens het bedrijf werd het daarna ‘snel marktleider in Zweden’ na een ‘succesvolle uitrol’ naar Duitsland. Na een financiering van 50 miljoen euro van het Amerikaanse Tiger in 2022 en een joint venture met de Spaanse leverancier van hernieuwbare energie Acciona kon het bedrijf verder uitbreiden naar de Spaanse, Britse, Poolse en Franse markt.

Qwello oprichter Dr. Henrik Thiele: “In Park&Charge hebben we een partner gevonden die onze waarden deelt en perfect past bij onze Europese groeistrategie. We delen de focus op gebruiksvriendelijkheid en innovatie, en onze samenwerking maakt het mogelijk om de expertise van zowel Qwello als Park&Charge op het gebied van exploitatie, installatie, onderhoud te combineren.”

Park & Charge

Park&Charge is inmiddels actief in ruim 200 gemeenten. Het bedrijf blijft in Nederland zelfstandig opereren met de focus op groei in het publieke segment. ‘De samenwerking biedt beide partijen de mogelijkheid om versneld op te schalen en zo te voldoen aan de groeiende behoefte aan laadpalen’.

Meer lezen over Park&Charge