Grijs Nieuws | Een Michelin voor elk seizoen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Die vraag stelden de constructeurs bij Michelin zichzelf ook en daarom brengt de fabrikant nu de Agilis Crossclimate op de markt. De nieuwe all-season band voor bestelwagens tot 3.500 kilo zou bij regen en sneeuw, maar ook in de modder of op gras qua handling, koersvastheid en grip nagenoeg gelijkwaardig zijn aan een winterband. In de zomer is de band even slijtvast als een band voor dat jaargetijde. Michelin bereikt dit door drie verschillende rubbercompounds te verenigen. Ook heeft de band een V-vormig profiel en hightech profielblokken met zelfsluitende lamellen voor extra grip bij gladheid.

Nieuw is verder een goed afleesbare indicator aan de rand van het loopvlak die de resterende levensduur toont. Overigens blijkt uit een Dekra-test dat deze 35 procent langer is dan die van zijn concurrenten, zegt de fabrikant. Daarnaast zijn, op verzoek van klanten, de flanken van de band extra versterkt om deze minder gevoelig te maken voor schade door stoepranden en dergelijke. Michelin noemt de Agilis Crossclimate ‘een zomerband met de capaciteiten van een winterband’ met een lange levensduur en een geringe rolweerstand. Groot voordeel van dit type band is dat tweemaal per jaar wisselen niet meer nodig is en de opslag vervalt. Afgezien daarvan zijn de sterk wisselende weersomstandigheden in de winter niet meer van belang. Een praktijktest met een beladen Iveco Daily in de Alpen maakte duidelijk dat de rijeigenschappen in sneeuw en ijs uitstekend zijn.

Grijs Nieuws | Een Michelin voor elk seizoen | Fleet&Mobility

Grijs Nieuws | Een Michelin voor elk seizoen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Die vraag stelden de constructeurs bij Michelin zichzelf ook en daarom brengt de fabrikant nu de Agilis Crossclimate op de markt. De nieuwe all-season band voor bestelwagens tot 3.500 kilo zou bij regen en sneeuw, maar ook in de modder of op gras qua handling, koersvastheid en grip nagenoeg gelijkwaardig zijn aan een winterband. In de zomer is de band even slijtvast als een band voor dat jaargetijde. Michelin bereikt dit door drie verschillende rubbercompounds te verenigen. Ook heeft de band een V-vormig profiel en hightech profielblokken met zelfsluitende lamellen voor extra grip bij gladheid.

Nieuw is verder een goed afleesbare indicator aan de rand van het loopvlak die de resterende levensduur toont. Overigens blijkt uit een Dekra-test dat deze 35 procent langer is dan die van zijn concurrenten, zegt de fabrikant. Daarnaast zijn, op verzoek van klanten, de flanken van de band extra versterkt om deze minder gevoelig te maken voor schade door stoepranden en dergelijke. Michelin noemt de Agilis Crossclimate ‘een zomerband met de capaciteiten van een winterband’ met een lange levensduur en een geringe rolweerstand. Groot voordeel van dit type band is dat tweemaal per jaar wisselen niet meer nodig is en de opslag vervalt. Afgezien daarvan zijn de sterk wisselende weersomstandigheden in de winter niet meer van belang. Een praktijktest met een beladen Iveco Daily in de Alpen maakte duidelijk dat de rijeigenschappen in sneeuw en ijs uitstekend zijn.