ALD Leaseplan boekt winstgroei in eerste halfjaar

Redactie Redactie
• Laatste update:
foto: Leaseplan)

De winst wordt gestuwd door vermindering van afschrijvingskosten als gevolg van de structureel hoge restwaarden. De marge op leasecontracten ging omhoog van 62,7 miljoen in H1 van 2022, naar 315,3 miljoen afgelopen halfjaar.

Het verkoopresultaat van gebruikte auto’s per eenheid daalde wel licht. Was vorig jaar de winst nog gemiddeld 3.212 euro per auto, dit jaar is het 2.887 euro per auto. In totaal gaat het om een opbrengst van 285,4 miljoen euro (vorig jaar: 432,7 miljoen euro).

Rusland

Het stopzetten van de activiteiten van ALD Rusland drukte de winst. Hiervoor is een post van -91,3 miljoen euro opgenomen.

Het totaal aantal contracten wereldwijd is 3,3 miljoen, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. De totale gefinancierde vloot bedroeg eind juni 2,6 miljoen voertuigen. Dat is 3 procent meer dan een jaar geleden, stelt ALD Leaseplan. Om tot die conclusie te komen werden de cijfers van vorig jaar gecorrigeerd met de integratie van Leaseplan én met het wegvallen van de operaties in Rusland, USA, Portugal, Ierland, Noorwegen, Tsjechië, Finland en Luxemburg.

“De integratie van Leaseplan verloopt volgens plan”, vertelt Tim Albertsen, ceo ALD Leaseplan in zijn toelichting bij de cijfers. “Na twee maanden integratie hebben we onze eerste doelstellingen al bereikt. We zullen ons integratieplan in hetzelfde hoge tempo blijven uitvoeren en ik heb er alle vertrouwen in dat we daar binnenkort de vruchten van plukken.”

Meer lezen over Leaseplan ALD

ALD Leaseplan boekt winstgroei in eerste halfjaar | Fleet&Mobility

ALD Leaseplan boekt winstgroei in eerste halfjaar

Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Leaseplan)

De winst wordt gestuwd door vermindering van afschrijvingskosten als gevolg van de structureel hoge restwaarden. De marge op leasecontracten ging omhoog van 62,7 miljoen in H1 van 2022, naar 315,3 miljoen afgelopen halfjaar.

Het verkoopresultaat van gebruikte auto’s per eenheid daalde wel licht. Was vorig jaar de winst nog gemiddeld 3.212 euro per auto, dit jaar is het 2.887 euro per auto. In totaal gaat het om een opbrengst van 285,4 miljoen euro (vorig jaar: 432,7 miljoen euro).

Rusland

Het stopzetten van de activiteiten van ALD Rusland drukte de winst. Hiervoor is een post van -91,3 miljoen euro opgenomen.

Het totaal aantal contracten wereldwijd is 3,3 miljoen, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. De totale gefinancierde vloot bedroeg eind juni 2,6 miljoen voertuigen. Dat is 3 procent meer dan een jaar geleden, stelt ALD Leaseplan. Om tot die conclusie te komen werden de cijfers van vorig jaar gecorrigeerd met de integratie van Leaseplan én met het wegvallen van de operaties in Rusland, USA, Portugal, Ierland, Noorwegen, Tsjechië, Finland en Luxemburg.

“De integratie van Leaseplan verloopt volgens plan”, vertelt Tim Albertsen, ceo ALD Leaseplan in zijn toelichting bij de cijfers. “Na twee maanden integratie hebben we onze eerste doelstellingen al bereikt. We zullen ons integratieplan in hetzelfde hoge tempo blijven uitvoeren en ik heb er alle vertrouwen in dat we daar binnenkort de vruchten van plukken.”

Meer lezen over Leaseplan ALD