Mercedes-Benz wil nog dit jaar drie snellaadstations openen

Mercedes-Benz • Mercedes-Benz gaat een eigen snellaadnetwerk opzetten. Later dit jaar opent het Duitse automerk de eerste drie ‘Charging Hubs’, zo meldt het bedrijf. Het dichtstbijzijnde snellaadpark komt in Mannheim (Duitsland). Ook in Atlanta (Verenigde Staten) en Chengdu (China) komt volgens Mercedes-Benz nog dit jaar een snellaadpark.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Impressie van een Mercedes-Benz Charging Hub.
Impressie van een Mercedes-Benz Charging Hub. (Foto: Mercedes-Benz)

Eind 2024 wil Mercedes-Benz het wereldwijde snellaadnetwerk uitgebreid hebben tot zo’n tweeduizend laadstations. Het langetermijndoel is volgens het Duitse automerk om in 2030 meer dan 10 duizend laadstations te hebben. Deze plekken bieden, afhankelijk van de regio, laadcapaciteiten tot 400 kW via de standaard laadsystemen CCS1, CCS2, NACS en GB/T, zo stelt Mercedes-Benz. Wanneer de eerste ‘Charging Hub’ in Nederland opent, is nog niet bekend.

Alle merken

Volgens Mercedez-Benz komen de laadstations bij ‘belangrijke verkeersknooppunten of bij eigen vestigingen’. Het laadnetwerk is toegankelijk voor bestuurders van alle merken. “We zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit de sleutel is tot een duurzame, emissievrije toekomst. Ons doel is om een infrastructuur te creëren waarmee elektrische voertuigen betrouwbaar en eenvoudig kunnen worden geladen”, zo stelt Franz Reiner, ceo van Mercedes-Benz Mobility.

Meer lezen over Marcedes-Benz en Snelladen

Mercedes-Benz wil nog dit jaar drie snellaadstations openen | Fleet&Mobility

Mercedes-Benz wil nog dit jaar drie snellaadstations openen

Mercedes-Benz • Mercedes-Benz gaat een eigen snellaadnetwerk opzetten. Later dit jaar opent het Duitse automerk de eerste drie ‘Charging Hubs’, zo meldt het bedrijf. Het dichtstbijzijnde snellaadpark komt in Mannheim (Duitsland). Ook in Atlanta (Verenigde Staten) en Chengdu (China) komt volgens Mercedes-Benz nog dit jaar een snellaadpark.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Impressie van een Mercedes-Benz Charging Hub.
Impressie van een Mercedes-Benz Charging Hub. (Foto: Mercedes-Benz)

Eind 2024 wil Mercedes-Benz het wereldwijde snellaadnetwerk uitgebreid hebben tot zo’n tweeduizend laadstations. Het langetermijndoel is volgens het Duitse automerk om in 2030 meer dan 10 duizend laadstations te hebben. Deze plekken bieden, afhankelijk van de regio, laadcapaciteiten tot 400 kW via de standaard laadsystemen CCS1, CCS2, NACS en GB/T, zo stelt Mercedes-Benz. Wanneer de eerste ‘Charging Hub’ in Nederland opent, is nog niet bekend.

Alle merken

Volgens Mercedez-Benz komen de laadstations bij ‘belangrijke verkeersknooppunten of bij eigen vestigingen’. Het laadnetwerk is toegankelijk voor bestuurders van alle merken. “We zijn ervan overtuigd dat elektromobiliteit de sleutel is tot een duurzame, emissievrije toekomst. Ons doel is om een infrastructuur te creëren waarmee elektrische voertuigen betrouwbaar en eenvoudig kunnen worden geladen”, zo stelt Franz Reiner, ceo van Mercedes-Benz Mobility.

Meer lezen over Marcedes-Benz en Snelladen