Moby neemt klanten Go Sharing-moeder over

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
GreenMo leverde onder andere fietsen aan Thuisbezorgd. (Foto: Shutterstock)

Na de doorstart heeft Mechs een professionaliseringsslag proberen te maken. “Helaas bleek dat een grotere uitdaging dan verwacht”, zo laat het bedrijf aan klanten weten. Moby neemt per direct all activiteiten, voertuigen en contracten over van Mechs. De doorstart betekent ook dat iets meer dan vijftig van de ongeveer honderd medewerkers van Mechs hun baan houden.

Het van oorsprong uit Ierland afkomstige Moby leaset en onderhoudt bezorgvoertuigen in de vorm van eBikes, eScooters, elektrische bakfietsen en vierwielers. Dat doen ze naar eigen zeggen anders dan GreenMo en Mechs hebben gedaan, Moby werkt namelijk samen met opzichzelfstaande lokale onderhoudspartners en voertuigleveranciers.

Scooter- en e-bikeverhuurder GreenMo ging in februari dit jaar, samen met moederbedrijf Go Green Holding failliet. De holding, die de afgelopen tien jaar hard groeide, kent verschillende businessmodellen (zowel B2C als B2B) en is onder andere eigenaar van deelscooter aanbieder Go Sharing, dat in surseance verkeert. Ook leverde het e-bikes aan onder andere Thuisbezorgd, Domino’s en de politie.

‘GreenMo & Go Sharing kunnen grote ambities niet waarmaken’

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Moby neemt klanten Go Sharing-moeder over | Fleet&Mobility

Moby neemt klanten Go Sharing-moeder over

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
GreenMo leverde onder andere fietsen aan Thuisbezorgd. (Foto: Shutterstock)

Na de doorstart heeft Mechs een professionaliseringsslag proberen te maken. “Helaas bleek dat een grotere uitdaging dan verwacht”, zo laat het bedrijf aan klanten weten. Moby neemt per direct all activiteiten, voertuigen en contracten over van Mechs. De doorstart betekent ook dat iets meer dan vijftig van de ongeveer honderd medewerkers van Mechs hun baan houden.

Het van oorsprong uit Ierland afkomstige Moby leaset en onderhoudt bezorgvoertuigen in de vorm van eBikes, eScooters, elektrische bakfietsen en vierwielers. Dat doen ze naar eigen zeggen anders dan GreenMo en Mechs hebben gedaan, Moby werkt namelijk samen met opzichzelfstaande lokale onderhoudspartners en voertuigleveranciers.

Scooter- en e-bikeverhuurder GreenMo ging in februari dit jaar, samen met moederbedrijf Go Green Holding failliet. De holding, die de afgelopen tien jaar hard groeide, kent verschillende businessmodellen (zowel B2C als B2B) en is onder andere eigenaar van deelscooter aanbieder Go Sharing, dat in surseance verkeert. Ook leverde het e-bikes aan onder andere Thuisbezorgd, Domino’s en de politie.

‘GreenMo & Go Sharing kunnen grote ambities niet waarmaken’

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.