Leasing en verhuur

Laatste update:

Turkse Binbin redt Go Sharing door overname

Alle tegoeden die eerder door gebruikers werden aangeschaft zijn volgens het bedrijf weer geldig.(Foto: go Sharing)

Go Sharing, het deelvervoerbedrijf het de felgroene deelscooters en -ebikes, is overgenomen door de Turkse aanbieder van deelvervoer Binbin. Door de overname zijn de deelvoertuigen volgens Go Sharing vanaf volgende week weer in Nederland te gebruiken. Eerder deze maand vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Dat meldt het ANP.

Go Sharing was actief in dertien gemeenten, totdat begin februari de felgroene scooters en ebikes van de straten verdwenen. Door het faillissement van de Go Green Holding en zusterbedrijf Greenmo verliep de WA verzekering. Nu komen de deelvoertuigen onder dezelfde naam weer terug in deze gemeenten, meldt Go Sharing. Alle tegoeden die eerder door gebruikers werden aangeschaft zijn volgens het bedrijf weer geldig.

Door de overname wordt de uitstel van betaling ook opgeheven, laat Go Sharing weten. Alle schuldeisers zullen bovendien “op korte termijn” worden betaald. Curator Marc Udink laat weten aan het ANP tevreden te zijn met de verkoop aan Binbin. “Go Sharing is terug op straat en onder de vleugels van een grote Europese speler. Deze overname is goed voor alle betrokkenen.”Lees hier meer over hoe Greenmo en Go Sharing hun ambities niet konden waarmaken.

Volgens Go Sharing is Binbin de grootste aanbieder van elektrisch deelvervoer in Turkije. Het bedrijf zou in verschillende Oost-Europese landen meer dan 25 duizend deelsteps aanbieden, aan ruim 3 miljoen gebruikers. De overname van Go Sharing is de eerste stap die Binbin zet in West-Europa.

Partnerbedrijf Greenmo werd eerder failliet verklaard. Begin deze maand maakten de curatoren bekend dat Greenmo een doorstart gaat maken.

Turkse Binbin redt Go Sharing door overname | Fleet&Mobility

Turkse Binbin redt Go Sharing door overname

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Alle tegoeden die eerder door gebruikers werden aangeschaft zijn volgens het bedrijf weer geldig.(Foto: go Sharing)

Go Sharing was actief in dertien gemeenten, totdat begin februari de felgroene scooters en ebikes van de straten verdwenen. Door het faillissement van de Go Green Holding en zusterbedrijf Greenmo verliep de WA verzekering. Nu komen de deelvoertuigen onder dezelfde naam weer terug in deze gemeenten, meldt Go Sharing. Alle tegoeden die eerder door gebruikers werden aangeschaft zijn volgens het bedrijf weer geldig.

Door de overname wordt de uitstel van betaling ook opgeheven, laat Go Sharing weten. Alle schuldeisers zullen bovendien “op korte termijn” worden betaald. Curator Marc Udink laat weten aan het ANP tevreden te zijn met de verkoop aan Binbin. “Go Sharing is terug op straat en onder de vleugels van een grote Europese speler. Deze overname is goed voor alle betrokkenen.”Lees hier meer over hoe Greenmo en Go Sharing hun ambities niet konden waarmaken.

Volgens Go Sharing is Binbin de grootste aanbieder van elektrisch deelvervoer in Turkije. Het bedrijf zou in verschillende Oost-Europese landen meer dan 25 duizend deelsteps aanbieden, aan ruim 3 miljoen gebruikers. De overname van Go Sharing is de eerste stap die Binbin zet in West-Europa.

Partnerbedrijf Greenmo werd eerder failliet verklaard. Begin deze maand maakten de curatoren bekend dat Greenmo een doorstart gaat maken.