Leasing en verhuur

Laatste update:

Scooter- en e-bikeverhuurder Greenmo maakt doorstart

De activiteiten van verhuurbedrijf GO Sharing vallen hier volgens de curatoren buiten. (Foto: Shutterstock)

De verhuurder van elektrische scooters en e-bikes Greenmo, die eind januari failliet werd verklaard, maakt een doorstart. Een groot deel van de werknemers behoudt daarbij zijn baan. Dat hebben de curatoren Marc Udink en Bas Ebels bekendgemaakt volgens ANP.

De activiteiten van Greenmo, E-bike to Go en Helmstadt, zullen worden voortgezet door een consortium bestaande uit een aantal voormalige investeerders en leden van het management. De activiteiten van verhuurbedrijf GO Sharing, dat groene deelscooters verhuurt en voorheen onderdeel was van GreenMo, vallen hier volgens de curatoren buiten.

Als gevolg van het faillissement werden alle deelscooters en -fietsen van GO Sharing van de weg gehaald in dertien steden, waaronder Den Bosch, Tilburg, en Eindhoven. Beide bedrijven zitten in dezelfde holding en de voertuigen bleken onverzekerd te zijn.

Terug naar de kern

De komende tijd zal Greenmo zich weer richten op de kernactiviteiten, namelijk de dienstverlening rond de verhuur, service en onderhoud van elektrische fietsen en scooters voor de zakelijke markt. Volgens de curatoren lijkt hiermee de continuïteit van de dienstverlening in zeer korte tijd te zijn gewaarborgd.

Greenmo werd in 2013 opgericht en is vooral bekend van elektrische fietsen voor Thuisbezorgd- en Domino’s koeriers. In mei 2021 nam de onderneming nog het onderhoudsbedrijf Helmstadt over.

Scooter- en e-bikeverhuurder Greenmo maakt doorstart | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

Scooter- en e-bikeverhuurder Greenmo maakt doorstart

De activiteiten van verhuurbedrijf GO Sharing vallen hier volgens de curatoren buiten. (Foto: Shutterstock)

De verhuurder van elektrische scooters en e-bikes Greenmo, die eind januari failliet werd verklaard, maakt een doorstart. Een groot deel van de werknemers behoudt daarbij zijn baan. Dat hebben de curatoren Marc Udink en Bas Ebels bekendgemaakt volgens ANP.

De activiteiten van Greenmo, E-bike to Go en Helmstadt, zullen worden voortgezet door een consortium bestaande uit een aantal voormalige investeerders en leden van het management. De activiteiten van verhuurbedrijf GO Sharing, dat groene deelscooters verhuurt en voorheen onderdeel was van GreenMo, vallen hier volgens de curatoren buiten.

Als gevolg van het faillissement werden alle deelscooters en -fietsen van GO Sharing van de weg gehaald in dertien steden, waaronder Den Bosch, Tilburg, en Eindhoven. Beide bedrijven zitten in dezelfde holding en de voertuigen bleken onverzekerd te zijn.

Terug naar de kern

De komende tijd zal Greenmo zich weer richten op de kernactiviteiten, namelijk de dienstverlening rond de verhuur, service en onderhoud van elektrische fietsen en scooters voor de zakelijke markt. Volgens de curatoren lijkt hiermee de continuïteit van de dienstverlening in zeer korte tijd te zijn gewaarborgd.

Greenmo werd in 2013 opgericht en is vooral bekend van elektrische fietsen voor Thuisbezorgd- en Domino’s koeriers. In mei 2021 nam de onderneming nog het onderhoudsbedrijf Helmstadt over.