MIA verdwijnt voor een deel van de phev’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt AMD Fiscalisten op basis van de Milieulijst 2016 van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Op de zogenoemde Milieulijst staan 270 bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel via de MIA en/of Vamil. De volledig elektrische auto komt in 2016 in aanmerking voor 36 procent mia tot ten hoogste 50 duizend euro. In 2016 geldt die aftrek ook voor een waterstofauto’s. Daar mag ook versneld op worden afgeschreven.

Vorig jaar kwamen personenauto`s op aardgas en plug-ins met dieselmotor als niet meer in aanmerking voor de MIA.

De MIA is volgend jaar ook mogelijk op waterstofafleverstations, oplaadpunten voor elektrische auto’s en aardgasvulpunten. Het moet dan wel gaan om voorzieningen op eigen bedrijfsterrein, bestemd voor de eigen voertuigen.

AMD Fiscalisten benadrukt dat om de MIA toe te kunnen passen, het belangrijk is dat de investering binnen drie maanden bij de RVO.nl wordt aangemeld.

Bekijk hier de volledige Energielijst 2016

MIA verdwijnt voor een deel van de phev’s | Fleet&Mobility

MIA verdwijnt voor een deel van de phev’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt AMD Fiscalisten op basis van de Milieulijst 2016 van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Op de zogenoemde Milieulijst staan 270 bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel via de MIA en/of Vamil. De volledig elektrische auto komt in 2016 in aanmerking voor 36 procent mia tot ten hoogste 50 duizend euro. In 2016 geldt die aftrek ook voor een waterstofauto’s. Daar mag ook versneld op worden afgeschreven.

Vorig jaar kwamen personenauto`s op aardgas en plug-ins met dieselmotor als niet meer in aanmerking voor de MIA.

De MIA is volgend jaar ook mogelijk op waterstofafleverstations, oplaadpunten voor elektrische auto’s en aardgasvulpunten. Het moet dan wel gaan om voorzieningen op eigen bedrijfsterrein, bestemd voor de eigen voertuigen.

AMD Fiscalisten benadrukt dat om de MIA toe te kunnen passen, het belangrijk is dat de investering binnen drie maanden bij de RVO.nl wordt aangemeld.

Bekijk hier de volledige Energielijst 2016