Maar bijna alle populaire leaseauto's vallen binnen de norm

ING scherpt leasenormen aan

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Beeld: ING

De plannen om het wagenpark te verduurzamen zijn onderdeel van een global commitment van de bank om de CO2-uitstoot naar beneden te brengen, legt Van der Pol uit. “Dat pakken we onder andere aan door het wagenpark schoner te maken.”

Een aanvullende maatregel is dat voor auto’s die tussen de 95 en 105 gram CO2/km uitstoten, een toeslag van 10 procent van het leasetarief betaald moet worden. “Wij willen graag de norm zo ver mogelijk naar beneden brengen op deze manier. Sommige mensen hebben er een extra toeslag voor over om – om wat voor reden dan ook – een bepaalde auto te rijden.” Praktisch alle modellen uit de leaseregistratie top 20 van dit jaar zijn verkrijgbaar met uitvoeringen met minder dan 105 gram CO2/km uitstoot.

Wie kiest voor een plug-in hybride moet die 365 keer per jaar opladen, anders kan de berijder een boete worden opgelegd tot 1.500 euro. “Het is duidelijk merkbaar dat steeds meer leaserijders kiezen voor een elektrische auto’s. Het aantal laadpalen in onze garages neemt dan ook nog steeds toe”, vertelt Van der Pol.

Goed voorbeeld doet goed volgen

ING is niet het enige bedrijf dat de uitstootnormen voor leaseauto’s aanscherpt, velen gingen hen voor. In Fleet&Mobility3 vertelt Henk Zoomers, manager facility services bij pensioendienstverlener PGGM, hoe zij hun CO2-voetafdruk met 30 procent willen verlagen. Bij DTG werden de normen juist weer naar boven bijgesteld, maar het bedrijf heeft alsnog een gemiddelde uitstoot van 88 gram CO2/km. Dat hele interview met wagenparkbeheerder PJ Bijl lees je in Fleet&Mobility1.

Bij ING heeft 10 procent van de medewerkers een leaseauto, dat zijn ongeveer 1.200 auto’s. Van der Pol verwacht komend jaar een kwart daarvan, zo’n 300 auto’s, wordt vervangen voor een schoner exemplaar. Alphabet, vroeger ING Car Lease, is de leasemaatschappij waar de bank mee werkt. “In het fleetprogramma waar wij mee werken, worden ook alleen nog maar auto’s getoond die aan de nieuwe voorwaarden voldoen.”

ING scherpt leasenormen aan | Fleet&Mobility
Maar bijna alle populaire leaseauto's vallen binnen de norm

ING scherpt leasenormen aan

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Beeld: ING

De plannen om het wagenpark te verduurzamen zijn onderdeel van een global commitment van de bank om de CO2-uitstoot naar beneden te brengen, legt Van der Pol uit. “Dat pakken we onder andere aan door het wagenpark schoner te maken.”

Een aanvullende maatregel is dat voor auto’s die tussen de 95 en 105 gram CO2/km uitstoten, een toeslag van 10 procent van het leasetarief betaald moet worden. “Wij willen graag de norm zo ver mogelijk naar beneden brengen op deze manier. Sommige mensen hebben er een extra toeslag voor over om – om wat voor reden dan ook – een bepaalde auto te rijden.” Praktisch alle modellen uit de leaseregistratie top 20 van dit jaar zijn verkrijgbaar met uitvoeringen met minder dan 105 gram CO2/km uitstoot.

Wie kiest voor een plug-in hybride moet die 365 keer per jaar opladen, anders kan de berijder een boete worden opgelegd tot 1.500 euro. “Het is duidelijk merkbaar dat steeds meer leaserijders kiezen voor een elektrische auto’s. Het aantal laadpalen in onze garages neemt dan ook nog steeds toe”, vertelt Van der Pol.

Goed voorbeeld doet goed volgen

ING is niet het enige bedrijf dat de uitstootnormen voor leaseauto’s aanscherpt, velen gingen hen voor. In Fleet&Mobility3 vertelt Henk Zoomers, manager facility services bij pensioendienstverlener PGGM, hoe zij hun CO2-voetafdruk met 30 procent willen verlagen. Bij DTG werden de normen juist weer naar boven bijgesteld, maar het bedrijf heeft alsnog een gemiddelde uitstoot van 88 gram CO2/km. Dat hele interview met wagenparkbeheerder PJ Bijl lees je in Fleet&Mobility1.

Bij ING heeft 10 procent van de medewerkers een leaseauto, dat zijn ongeveer 1.200 auto’s. Van der Pol verwacht komend jaar een kwart daarvan, zo’n 300 auto’s, wordt vervangen voor een schoner exemplaar. Alphabet, vroeger ING Car Lease, is de leasemaatschappij waar de bank mee werkt. “In het fleetprogramma waar wij mee werken, worden ook alleen nog maar auto’s getoond die aan de nieuwe voorwaarden voldoen.”