Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Global Mobility Call: Duurzame mobiliteit naar hoger niveau

De beursvloer van Global Mobility Call in 2022. (Foto: Global Mobility Call)

Het programma van de tweede editie van Global Mobility Call is onlangs gepresenteerd met een persconferentie in Madrid: nieuwe mobiliteitsmodellen en het delen van andere inzichten daar draait het allemaal om. 

Op het grootste internationale evenement voor duurzame mobiliteit, dat van 12 tot 14 september plaatsvindt in de Spaanse hoofdstad, komen vertegenwoordigers van Europese ministeries, beleidsmakers en ’s werelds belangrijkste regelgevende instanties samen. Het delen van inzichten, visies en innovaties moet bijdragen aan de ontwikkeling van een ecosysteem van duurzame mobiliteit. Het evenement valt samen met het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie, dat op 1 juli begint, en wordt georganiseerd door IFEMA Madrid en Smobhub.

Volgens José Vicente de los Mozos, voorzitter van IFEMA Madrid, “zullen allianties met multilaterale organisaties ervoor zorgen dat deze tweede editie leidende stemmen uit de sectoren van duurzame mobiliteit laten horen. Tegelijkertijd wordt de internationale uitstraling van het evenement versterkt door de directe deelname van grote internationale organisaties. Het samenbrengen van verschillende stakeholders, groepen en betrokkenen, gaat Global Mobility Call 2023 tot een succes maken.”

Tienduizend deelnemende professionals

Vijf maanden voor aanvang heeft Global Mobility Call al dertig geassocieerde partners, evenals nationale en internationale associaties en meer dan honderd exposerende bedrijven en vijftig startups. Ook dit jaar wordt het evenement gesponsord door de Spaanse regering, via het ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda, en de steun van de Gemeenschap van Madrid en het stadsbestuur.

Maar liefst tienduizend deelnemende professionals en naar schatting nog eens vijftienduizend online deelnemers worden tijdens Global Mobility Call samengebracht via het digitale platform. Dit moet de multisectorale relaties tussen bedrijven, instellingen, associaties en experts bevorderen. Er wordt een internationale deelname van vijftig procent verwacht, met een sterke aanwezigheid van zestien Europese en Latijns-Amerikaanse landen

Geavanceerde mobiliteitsoplossingen

“Het opzetten van nieuwe milieuvriendelijke mobiliteitsmodellen is van vitaal belang om de ernstige gevolgen van de klimaatcrisis waarmee we worden geconfronteerd tot een minimum te beperken”, aldus María José Rallo, secretaris-generaal voor vervoer van het ministerie van vervoer, mobiliteit en stedelijke agenda van de Spaanse regering, bij de presentatie van Global Mobility Call 2023. “Het evenement is een unieke kans om kennis te maken met de meest geavanceerde en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat de conclusies ervan de aandacht zullen trekken van de Spaanse samenleving en de wereldwijde publieke opinie.”

Ook het belang van innovatie wordt tijdens het evenement erkend. “Dit is essentieel om duurzame mobiliteit naar een hoger niveau te tillen.”

Parallelle evenementen

Global Mobility Call brengt grote bedrijven en associaties uit de energiesector samen. Deelnemers als Cepsa, Iberdrola en Total Energies; het openbaar vervoer met het Consorcio de Transportes, EMT en Metro de Madrid; multimodale mobiliteit met Adif, Aena, Arriva, Enaire, Iberia, Puertos del Estado, Renfe en Senasa; technologie en innovatie, zoals Etra, Indra, Ineco en Sistem; en infrastructuur, onder andere met het National Geographic Institute.

Het ministerie van vervoer, mobiliteit en stedelijke agenda (Mitma) organiseert in het kader van de Global Mobility Call twee parallelle evenementen: de ‘Technische conferentie over mobiliteit in plattelandsgebieden’ en een vergadering van ‘Het PEP-partnerschap over actieve mobiliteit’.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Global Mobility Call: Duurzame mobiliteit naar hoger niveau | Fleet&Mobility

Global Mobility Call: Duurzame mobiliteit naar hoger niveau

Redactie Redactie
• Laatste update:
De beursvloer van Global Mobility Call in 2022. (Foto: Global Mobility Call)

Op het grootste internationale evenement voor duurzame mobiliteit, dat van 12 tot 14 september plaatsvindt in de Spaanse hoofdstad, komen vertegenwoordigers van Europese ministeries, beleidsmakers en ’s werelds belangrijkste regelgevende instanties samen. Het delen van inzichten, visies en innovaties moet bijdragen aan de ontwikkeling van een ecosysteem van duurzame mobiliteit. Het evenement valt samen met het Spaanse voorzitterschap van de Europese Unie, dat op 1 juli begint, en wordt georganiseerd door IFEMA Madrid en Smobhub.

Volgens José Vicente de los Mozos, voorzitter van IFEMA Madrid, “zullen allianties met multilaterale organisaties ervoor zorgen dat deze tweede editie leidende stemmen uit de sectoren van duurzame mobiliteit laten horen. Tegelijkertijd wordt de internationale uitstraling van het evenement versterkt door de directe deelname van grote internationale organisaties. Het samenbrengen van verschillende stakeholders, groepen en betrokkenen, gaat Global Mobility Call 2023 tot een succes maken.”

Tienduizend deelnemende professionals

Vijf maanden voor aanvang heeft Global Mobility Call al dertig geassocieerde partners, evenals nationale en internationale associaties en meer dan honderd exposerende bedrijven en vijftig startups. Ook dit jaar wordt het evenement gesponsord door de Spaanse regering, via het ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda, en de steun van de Gemeenschap van Madrid en het stadsbestuur.

Maar liefst tienduizend deelnemende professionals en naar schatting nog eens vijftienduizend online deelnemers worden tijdens Global Mobility Call samengebracht via het digitale platform. Dit moet de multisectorale relaties tussen bedrijven, instellingen, associaties en experts bevorderen. Er wordt een internationale deelname van vijftig procent verwacht, met een sterke aanwezigheid van zestien Europese en Latijns-Amerikaanse landen

Geavanceerde mobiliteitsoplossingen

“Het opzetten van nieuwe milieuvriendelijke mobiliteitsmodellen is van vitaal belang om de ernstige gevolgen van de klimaatcrisis waarmee we worden geconfronteerd tot een minimum te beperken”, aldus María José Rallo, secretaris-generaal voor vervoer van het ministerie van vervoer, mobiliteit en stedelijke agenda van de Spaanse regering, bij de presentatie van Global Mobility Call 2023. “Het evenement is een unieke kans om kennis te maken met de meest geavanceerde en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat de conclusies ervan de aandacht zullen trekken van de Spaanse samenleving en de wereldwijde publieke opinie.”

Ook het belang van innovatie wordt tijdens het evenement erkend. “Dit is essentieel om duurzame mobiliteit naar een hoger niveau te tillen.”

Parallelle evenementen

Global Mobility Call brengt grote bedrijven en associaties uit de energiesector samen. Deelnemers als Cepsa, Iberdrola en Total Energies; het openbaar vervoer met het Consorcio de Transportes, EMT en Metro de Madrid; multimodale mobiliteit met Adif, Aena, Arriva, Enaire, Iberia, Puertos del Estado, Renfe en Senasa; technologie en innovatie, zoals Etra, Indra, Ineco en Sistem; en infrastructuur, onder andere met het National Geographic Institute.

Het ministerie van vervoer, mobiliteit en stedelijke agenda (Mitma) organiseert in het kader van de Global Mobility Call twee parallelle evenementen: de ‘Technische conferentie over mobiliteit in plattelandsgebieden’ en een vergadering van ‘Het PEP-partnerschap over actieve mobiliteit’.