Inkoopmanagement

Laatste update:

Prijs nieuwe leaseauto duikt onder gemiddelde verkoopprijs

Private leaseauto's drukken gemiddelde prijs. (Beeld: Shutterstock)

De gemiddelde aanschafprijs  van een leaseauto ligt lager dan het gemiddelde van alle nieuwe auto’s. Het gemiddelde van alle dit jaar nieuw aangeschafte auto’s bedraagt gemiddeld 32.386 euro, bij een leaseauto is dat 30.742 euro.

RDC heeft berekend dat de gemiddelde aanschafprijs van een dit jaar nieuw verkochte is gestegen, de dataleverancier kijkt naar alle nieuw geregistreerde auto’s. De gemiddelde verkoopprijs van nieuw verkochte auto’s ligt dit jaar op gemiddeld 32.386 euro, een leaseauto kostte dit jaar gemiddeld 30.742 euro.

De sterke opkomst van private lease lijkt de gemiddelde leaseprijs te drukken. Bij private lease wordt over het algemeen een (goedkopere) benzineauto uit een het kleinere segment ingezet. In 2015 bedroeg de gemiddelde aanschafwaarde van een leaseauto 33.250 euro, meer dan het gemiddelde van 31.302 euro

Volgens brancheorganisatie VNA neemt de vraag naar duurdere segmenten wel toe. 

Lees meer op Automotive Management.

Prijs nieuwe leaseauto duikt onder gemiddelde verkoopprijs | Fleet&Mobility
Inkoopmanagement

Laatste update:

Prijs nieuwe leaseauto duikt onder gemiddelde verkoopprijs

Private leaseauto's drukken gemiddelde prijs. (Beeld: Shutterstock)

De gemiddelde aanschafprijs  van een leaseauto ligt lager dan het gemiddelde van alle nieuwe auto’s. Het gemiddelde van alle dit jaar nieuw aangeschafte auto’s bedraagt gemiddeld 32.386 euro, bij een leaseauto is dat 30.742 euro.

RDC heeft berekend dat de gemiddelde aanschafprijs van een dit jaar nieuw verkochte is gestegen, de dataleverancier kijkt naar alle nieuw geregistreerde auto’s. De gemiddelde verkoopprijs van nieuw verkochte auto’s ligt dit jaar op gemiddeld 32.386 euro, een leaseauto kostte dit jaar gemiddeld 30.742 euro.

De sterke opkomst van private lease lijkt de gemiddelde leaseprijs te drukken. Bij private lease wordt over het algemeen een (goedkopere) benzineauto uit een het kleinere segment ingezet. In 2015 bedroeg de gemiddelde aanschafwaarde van een leaseauto 33.250 euro, meer dan het gemiddelde van 31.302 euro

Volgens brancheorganisatie VNA neemt de vraag naar duurdere segmenten wel toe. 

Lees meer op Automotive Management.