Aantal leaseregistraties 11 procent gestegen

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De groei zwakt in vergelijking met voorgaande maanden wel iets af. (Foto: Shutterstock)

Dat blijkt uit data van RDC.

Hoewel er in de afgelopen maand mei nog altijd 11 procent meer leaseauto’s zijn geregistreerd dan in mei 2017, zwakt de groei in vergelijking met voorgaande maanden wel iets af. Het jaar ging van start met enorme pieken in het aantal nieuw geregistreerde leaseauto’s. In januari bijvoorbeeld een plus van 46,4 procent, februari +28.2 procent en april +38.8 procent. Navraag bij leasemaatschappijen leert dat ze verwachten dat de enorme aantallen registraties verder zal afvlakken omdat er veel onzekerheid in de markt is over de toekomst van diesels en over de WLTP, de nieuwe emissietest die voor veel auto’s de CO2-grondslag voor de bpm verhoogt.

Over de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er 30,6 procent meer leaseauto’s geregistreerd. In totaal kwamen er in de periode januari tot en met mei 92.076 nieuwe leaseauto’s op de weg.

Aantal leaseregistraties 11 procent gestegen | Fleet&Mobility

Aantal leaseregistraties 11 procent gestegen

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De groei zwakt in vergelijking met voorgaande maanden wel iets af. (Foto: Shutterstock)

Dat blijkt uit data van RDC.

Hoewel er in de afgelopen maand mei nog altijd 11 procent meer leaseauto’s zijn geregistreerd dan in mei 2017, zwakt de groei in vergelijking met voorgaande maanden wel iets af. Het jaar ging van start met enorme pieken in het aantal nieuw geregistreerde leaseauto’s. In januari bijvoorbeeld een plus van 46,4 procent, februari +28.2 procent en april +38.8 procent. Navraag bij leasemaatschappijen leert dat ze verwachten dat de enorme aantallen registraties verder zal afvlakken omdat er veel onzekerheid in de markt is over de toekomst van diesels en over de WLTP, de nieuwe emissietest die voor veel auto’s de CO2-grondslag voor de bpm verhoogt.

Over de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er 30,6 procent meer leaseauto’s geregistreerd. In totaal kwamen er in de periode januari tot en met mei 92.076 nieuwe leaseauto’s op de weg.