Leasing en verhuur

Laatste update:

Strix en Auto Lease Company worden Hiltermann Lease

Het nieuwe logo van Hiltermann Lease. (Foto: Hiltermann)

De fusiebedrijven Auto Lease Company en Strix Lease Service hebben nu ook dezelfde naam: Hiltermann Lease.

Beide bedrijven opereren al sinds 2014 onder de vlag van de holding Hiltermann Lease Groep, waaronder ook de equipmenttak The Lease Factory valt. Deze laatste blijft weliswaar een zelfstandige entiteit, maar zal naar buiten toe eveneens onder de naam Hiltermann Lease gaan opereren. Dat meldt directeur Michel Akerboom aan vakblad Automotive. Hiltermann is een bekende naam voor de wat oudere garde in de leasebranche en werd ooit opgericht door Boudewijn Hiltermann, die nu samen met Freddy Hollander in de Raad van Commissarissen zit. Hiltermann verkocht zijn leaseactiviteiten in 2004 aan Athlon, tegenwoordig Athlon Car Lease. “In onze zoektocht naar een nieuwe naam voor het fusiebedrijf, kwamen we al snel uit op Hiltermann, de naam van de overkoepelende bv”, zegt Akerboom. “We hoorden namelijk van veel klanten terug dat ze die naam heel logisch vinden – daaruit blijkt wel hoe bekend de naam nog is.”

Kostenvoordeel

Een belangrijke reden om de werkmaatschappijen samen te voegen, is de toenemende vraag van klanten naar een gemengde leaseportefeuille, zegt Akerboom. “Strix Lease Service richt zich van oudsher op operational lease, terwijl Auto Lease Company een sterke positie inneemt in de – indirecte – verkoop van financial lease en private lease. The Lease Factory maakt dit compleet met equipmentlease producten. Wij hebben dus voor iedere vraag een product. Dat maken we nog beter duidelijk door ze samen te brengen onder één naam”, zegt algemeen directeur Michel Akerboom. “Het voordeel van één naam is dat voor alle klanten en de medewerkers duidelijk is dat er hetzelfde bedrijf achter de leaseproducten zit. En marketingtechnisch is het ook vanuit kostenoogpunt beter om maar één naam te hebben.”

Hiltermann Lease Groep beheert momenteel ruim 26 duizend contracten en heeft de ambitie om door te groeien naar 35 duizend in 2020. “Deze fusie is noodzakelijk om die doelstelling waar te kunnen maken”, zegt Akerboom. “We zijn eerder al gestart met de integratie van de backoffice. Nu we ook commercieel als één bedrijf gaan opereren, ontstaat er een organisatie die efficiënter, slagvaardiger én herkenbaarder is.”

Norbert Karthaus, oprichter van Strix, stapte vorig jaar uit de directie en is nog wel aandeelhouder. Het bedrijf eindigde bij de eerste drie bedrijven in de verkiezing Automotive Company of the year 2017-2018.

Strix en Auto Lease Company worden Hiltermann Lease | Fleet&Mobility

Strix en Auto Lease Company worden Hiltermann Lease

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het nieuwe logo van Hiltermann Lease. (Foto: Hiltermann)

Beide bedrijven opereren al sinds 2014 onder de vlag van de holding Hiltermann Lease Groep, waaronder ook de equipmenttak The Lease Factory valt. Deze laatste blijft weliswaar een zelfstandige entiteit, maar zal naar buiten toe eveneens onder de naam Hiltermann Lease gaan opereren. Dat meldt directeur Michel Akerboom aan vakblad Automotive. Hiltermann is een bekende naam voor de wat oudere garde in de leasebranche en werd ooit opgericht door Boudewijn Hiltermann, die nu samen met Freddy Hollander in de Raad van Commissarissen zit. Hiltermann verkocht zijn leaseactiviteiten in 2004 aan Athlon, tegenwoordig Athlon Car Lease. “In onze zoektocht naar een nieuwe naam voor het fusiebedrijf, kwamen we al snel uit op Hiltermann, de naam van de overkoepelende bv”, zegt Akerboom. “We hoorden namelijk van veel klanten terug dat ze die naam heel logisch vinden – daaruit blijkt wel hoe bekend de naam nog is.”

Kostenvoordeel

Een belangrijke reden om de werkmaatschappijen samen te voegen, is de toenemende vraag van klanten naar een gemengde leaseportefeuille, zegt Akerboom. “Strix Lease Service richt zich van oudsher op operational lease, terwijl Auto Lease Company een sterke positie inneemt in de – indirecte – verkoop van financial lease en private lease. The Lease Factory maakt dit compleet met equipmentlease producten. Wij hebben dus voor iedere vraag een product. Dat maken we nog beter duidelijk door ze samen te brengen onder één naam”, zegt algemeen directeur Michel Akerboom. “Het voordeel van één naam is dat voor alle klanten en de medewerkers duidelijk is dat er hetzelfde bedrijf achter de leaseproducten zit. En marketingtechnisch is het ook vanuit kostenoogpunt beter om maar één naam te hebben.”

Hiltermann Lease Groep beheert momenteel ruim 26 duizend contracten en heeft de ambitie om door te groeien naar 35 duizend in 2020. “Deze fusie is noodzakelijk om die doelstelling waar te kunnen maken”, zegt Akerboom. “We zijn eerder al gestart met de integratie van de backoffice. Nu we ook commercieel als één bedrijf gaan opereren, ontstaat er een organisatie die efficiënter, slagvaardiger én herkenbaarder is.”

Norbert Karthaus, oprichter van Strix, stapte vorig jaar uit de directie en is nog wel aandeelhouder. Het bedrijf eindigde bij de eerste drie bedrijven in de verkiezing Automotive Company of the year 2017-2018.