Nederlandse in Raad van Bestuur Daimler Mobility

Maarten Maarten
• Laatste update:
Eefje Dikker werkte tot juni 2019 voor Athlon (foto: Daimler)

Eefje Dikker (49) is per 1 januari aangesteld als hoofd personeelszaken en lid van de Raad van Bestuur van Daimler Mobility, dat mobiliteitsdiensten levert. Dit meldt de Duitse autofabrikant.

Dikker heeft in het verleden al vele jaren ervaring opgedaan bij Daimler. Na een studie communicatiewetenschappen in Nijmegen begon zij in 1996 als stagiaire bij Mercedes-Benz. Ze werkte tot 2014 bij diverse onderdelen van Daimler in HR-functies. Vervolgens richtte ze in Nederland &Female Capital op, een uitzendbureau met een focus op vrouwelijke managers. In 2017 werd ze directeur HR bij Athlon International, wat sinds 2016 onderdeel is van Daimler Mobility. Sinds juni 2019 is ze verantwoordelijk voor HR bij Daimler Mobility. Die verantwoordelijkheid is nu uitgebreid met opname in de Raad van Bestuur.

40 landen

Dikker wordt met de promotie verantwoordelijk voor 13 duizend werknemers van Daimler Mobility in meer dan veertig landen. Daimler Mobility houdt zich bezig met mobiliteitsoplossingen, financiering (Daimler Financial Services) en leasing van Mercedes-Benz auto’s. In Q3 van 2019 boekte de divisie een 5 procent hogere winst dan het jaar er voor en daarmee presteert het beter dan Daimler als geheel. 

Nederlandse in Raad van Bestuur Daimler Mobility | Fleet&Mobility

Nederlandse in Raad van Bestuur Daimler Mobility

Maarten Maarten
• Laatste update:
Eefje Dikker werkte tot juni 2019 voor Athlon (foto: Daimler)

Eefje Dikker (49) is per 1 januari aangesteld als hoofd personeelszaken en lid van de Raad van Bestuur van Daimler Mobility, dat mobiliteitsdiensten levert. Dit meldt de Duitse autofabrikant.

Dikker heeft in het verleden al vele jaren ervaring opgedaan bij Daimler. Na een studie communicatiewetenschappen in Nijmegen begon zij in 1996 als stagiaire bij Mercedes-Benz. Ze werkte tot 2014 bij diverse onderdelen van Daimler in HR-functies. Vervolgens richtte ze in Nederland &Female Capital op, een uitzendbureau met een focus op vrouwelijke managers. In 2017 werd ze directeur HR bij Athlon International, wat sinds 2016 onderdeel is van Daimler Mobility. Sinds juni 2019 is ze verantwoordelijk voor HR bij Daimler Mobility. Die verantwoordelijkheid is nu uitgebreid met opname in de Raad van Bestuur.

40 landen

Dikker wordt met de promotie verantwoordelijk voor 13 duizend werknemers van Daimler Mobility in meer dan veertig landen. Daimler Mobility houdt zich bezig met mobiliteitsoplossingen, financiering (Daimler Financial Services) en leasing van Mercedes-Benz auto’s. In Q3 van 2019 boekte de divisie een 5 procent hogere winst dan het jaar er voor en daarmee presteert het beter dan Daimler als geheel.