Leasing en verhuur

M. de Koning Autolease verandert in Maarten Autolease

Leasemaatschappij M. de Koning Autolease gaat verder als Maarten Autolease. (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij M. de Koning Autolease heeft deze week zijn naam veranderd in Maarten Autolease. Het bedrijf blijft eigendom van dealerbedrijf M. de Koning Autobedrijven. Dat maakt het dealerbedrijf vandaag bekend.

De naamsverandering is volgens Pieter van der Ree, algemeen directeur van Maarten Autolease, niet alleen een eerbetoon aan oprichter Maarten de Koning, die van start ging met het dealerbedrijf in 1964. “Het staat ook voor onze nieuwe uitstraling, waarin persoonlijk contact en het meedenken op het gebied van mobiliteitsoplossingen centraal staat”, aldus Van der Ree. Het dienstenpakket van de leasemaatschappij blijft hetzelfde met operational lease, shortlease, zakelijke verhuur en lease-a-bike.

Het voormalige M. de Koning Autolease staat op plek 29 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60 met een kleine drieduizend contracten. Dat is echter nog inclusief de private lease, die activiteiten horen nu niet meer bij het bedrijf en zijn in september 2020 verkocht aan leasemaatschappij Volkswagen Pon Financial Service  (VWPFS).

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos