Kleine plus voor leaseregistraties in maart

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De XC40 staat bovenaan de lijst. (Foto: Shutterstock)

Voor de analyse zijn de registraties op naam van een leasemaatschappij (Leasemij) en andere financiers (Lease RTL) opgeteld. Er zijn in het eerste kwartaal 78 duizend leaseauto’s geregistreerd, een min van 2,5 procent ten opzichte van vorig jaar.  In maart was er een plus van 2 procent en kwamen de registraties uit op 25 duizend stuks. Ook in februari werd er al een stijging genoteerd, na een procentueel flink lager aantal registraties in januari. 

Bij de merken gaat na het eerste kwartaal Kia ruim aan kop, met een marktaandeel van 9 procent. In de top tien maakt Hyundai de grootste sprong voorwaarts. Drie grote merken, Ford, Mercedes en Opel, vallen net buiten de top tien. Tesla is gezakt naar plek, 25 met 560 registraties. Daarmee blijft het onder meer achter op Lynk&Co (951). Bij de modellen gaat de Volvo XC40 aan kop, ondanks dat het bijna 15 procent minder auto’s registreerde dan vorig jaar, blijkt uit het overzicht van Automotive.

Kleine plus voor leaseregistraties in maart | Fleet&Mobility

Kleine plus voor leaseregistraties in maart

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De XC40 staat bovenaan de lijst. (Foto: Shutterstock)

Voor de analyse zijn de registraties op naam van een leasemaatschappij (Leasemij) en andere financiers (Lease RTL) opgeteld. Er zijn in het eerste kwartaal 78 duizend leaseauto’s geregistreerd, een min van 2,5 procent ten opzichte van vorig jaar.  In maart was er een plus van 2 procent en kwamen de registraties uit op 25 duizend stuks. Ook in februari werd er al een stijging genoteerd, na een procentueel flink lager aantal registraties in januari. 

Bij de merken gaat na het eerste kwartaal Kia ruim aan kop, met een marktaandeel van 9 procent. In de top tien maakt Hyundai de grootste sprong voorwaarts. Drie grote merken, Ford, Mercedes en Opel, vallen net buiten de top tien. Tesla is gezakt naar plek, 25 met 560 registraties. Daarmee blijft het onder meer achter op Lynk&Co (951). Bij de modellen gaat de Volvo XC40 aan kop, ondanks dat het bijna 15 procent minder auto’s registreerde dan vorig jaar, blijkt uit het overzicht van Automotive.