Century Autogroep en Noordelijke regio’s in autodeelproject

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Century Autogroep

De elektrische deelauto’s komen bij verschillende hubs langs de A28/N34 (zoals P+R Haren, Annen en Borger) en in dorpskernen zoals Grolloo, Zuidlaren en Eelde te staan. De eerste deelautolocatie op P+R Gieten is feestelijk geopend op donderdag 27 oktober. Op iedere locatie komt in eerste instantie één deelauto.

Het betreft een pilot voor de duur van twee jaar. De Rijksuniversiteit Groningen voert een evaluatie uit van de pilot. Op basis van de uitkomsten willen de partijen kijken wat het gebruik is van de deelauto’s en wat de opties voor de langere termijn zijn. Bij succes van deze pilot kan worden uitgebreid naar andere locaties in de regio.

Century is dealer van de merken van Volkswagen Group en investeert daarnaast onder meer in waterstofprojecten.

Century Autogroep en Noordelijke regio’s in autodeelproject | Fleet&Mobility

Century Autogroep en Noordelijke regio’s in autodeelproject

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Century Autogroep

De elektrische deelauto’s komen bij verschillende hubs langs de A28/N34 (zoals P+R Haren, Annen en Borger) en in dorpskernen zoals Grolloo, Zuidlaren en Eelde te staan. De eerste deelautolocatie op P+R Gieten is feestelijk geopend op donderdag 27 oktober. Op iedere locatie komt in eerste instantie één deelauto.

Het betreft een pilot voor de duur van twee jaar. De Rijksuniversiteit Groningen voert een evaluatie uit van de pilot. Op basis van de uitkomsten willen de partijen kijken wat het gebruik is van de deelauto’s en wat de opties voor de langere termijn zijn. Bij succes van deze pilot kan worden uitgebreid naar andere locaties in de regio.

Century is dealer van de merken van Volkswagen Group en investeert daarnaast onder meer in waterstofprojecten.