Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Century Autogroep bouwt waterstoftankstation in Groningen

Century Autogroep bouwt waterstoftankstation in Groningen. (Foto: Century Autogroep)

De Century Autogroep en Holthausen Clean Technology werken samen aan de bouw van het eerste publieke waterstoftankstofstation.

De verwachting is dat het waterstoftankstation in november wordt opgeleverd. Het station zal 24/7 geopend zijn. Het waterstofstation wordt gebouwd op de energie-neutrale Campus van Century Autogroep aan de Bornholmstraat in Groningen. Dat meldt Century Autogroep, dealer van Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Seat en Skoda en actief in bedrijfswagenombouw, verhuur, lease en schadeherstel.

Pionier

Energy Points, onderdeel van Holthausen Clean Technology, bouwt het waterstoftankstation, waar zowel de productie als het tanken van de waterstof wordt gefaciliteerd. Holthausen Clean Technology is naar eigen zeggen pionier op het gebied van brandstofcelvoertuigen en levert waterstoftrucks. Zo bouwt het bedrijf ook voertuigen en apparaten om op waterstof, zoals de Volkswagen Transporter en Volkswagen Crafter.

Holthausen en Century Autogroep werken al langer samen op het gebied van emissievrije mobiliteit. Zo werken de bedrijven ook samen aan de ombouw van elektrische Volkswagen bestelauto’s naar waterstof.

Century Autogroep bouwt waterstoftankstation in Groningen | Fleet&Mobility

Century Autogroep bouwt waterstoftankstation in Groningen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Century Autogroep bouwt waterstoftankstation in Groningen. (Foto: Century Autogroep)

De verwachting is dat het waterstoftankstation in november wordt opgeleverd. Het station zal 24/7 geopend zijn. Het waterstofstation wordt gebouwd op de energie-neutrale Campus van Century Autogroep aan de Bornholmstraat in Groningen. Dat meldt Century Autogroep, dealer van Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Seat en Skoda en actief in bedrijfswagenombouw, verhuur, lease en schadeherstel.

Pionier

Energy Points, onderdeel van Holthausen Clean Technology, bouwt het waterstoftankstation, waar zowel de productie als het tanken van de waterstof wordt gefaciliteerd. Holthausen Clean Technology is naar eigen zeggen pionier op het gebied van brandstofcelvoertuigen en levert waterstoftrucks. Zo bouwt het bedrijf ook voertuigen en apparaten om op waterstof, zoals de Volkswagen Transporter en Volkswagen Crafter.

Holthausen en Century Autogroep werken al langer samen op het gebied van emissievrije mobiliteit. Zo werken de bedrijven ook samen aan de ombouw van elektrische Volkswagen bestelauto’s naar waterstof.