Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Noordelijke overheden en Century Autogroep in deelautoproject

Foto: Shutterstock

De Regio Groningen-Assen, provincie Drenthe en dealerbedrijf Century Autogroep starten een pilot met met deelauto’s in Groningen en Drenthe. Dat melden de organisaties. 

Op 13 locaties komen in totaal 13 elektrische deelauto’s te staan. De locaties bevinden zich op verschillende hubs langs de A28/N34 (zoals  P+R Haren, Annen en Borger) en in dorpskernen zoals Grolloo, Zuidlaren en Eelde.

Het doel van de pilot is het toewerken naar een meer duurzaam en bereikbaar landelijk gebied. Door dit in te richten als pilot, willen de partijen kijken wat ervoor nodig is om dit ook op langere termijn vast te kunnen houden en het gebruik van deelauto’s te stimuleren, schrijven ze. Bij succes van deze pilot kan worden uitgebreid naar andere locaties in de regio.

Century is dealer van de merken van de Volkswagen Groep en investeert daarnaast onder meer in waterstofprojecten.

Noordelijke overheden en Century Autogroep in deelautoproject | Fleet&Mobility

Noordelijke overheden en Century Autogroep in deelautoproject

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Op 13 locaties komen in totaal 13 elektrische deelauto’s te staan. De locaties bevinden zich op verschillende hubs langs de A28/N34 (zoals  P+R Haren, Annen en Borger) en in dorpskernen zoals Grolloo, Zuidlaren en Eelde.

Het doel van de pilot is het toewerken naar een meer duurzaam en bereikbaar landelijk gebied. Door dit in te richten als pilot, willen de partijen kijken wat ervoor nodig is om dit ook op langere termijn vast te kunnen houden en het gebruik van deelauto’s te stimuleren, schrijven ze. Bij succes van deze pilot kan worden uitgebreid naar andere locaties in de regio.

Century is dealer van de merken van de Volkswagen Groep en investeert daarnaast onder meer in waterstofprojecten.