Samenvoegen Leasys en Free2move Lease van start

Redactie Redactie
• Laatste update:
Rolando D’Arco is benoemd tot ceo. (Foto: Stellantis)

De twee ondernemingen sloten in de eerste helft van vorig jaar een bindende overeenkomst om de lease-activiteiten te fuseren tot NewCo. Dat meldt Stellantis in een persbericht. Die fusie wordt naar verwachting in de eerste helft van dit jaar afgerond maar is nog wel afhankelijk van goedkeuring door concurrentiediensten. Vanaf de feitelijke start is Richard Bouligny benoemd tot bestuursvoorzitter en Rolando D’Arco tot ceo. Bouligny was eerder onder meer ceo van Renault Retail Group en commercieel directeur van Renault Groep in Europa terwijl D’Arco onder meer werkte bij Nissan Italia en het toenmalige Fiat Chrysler Automobiles.  

De nieuwe mobiliteitsspeler is actief in elf landen met een vloot van rond de 828 duizend voertuigen. Het bedrijf werkt met alle Stellantis merken maar ook met een multi-brand benadering. “De missie van de nieuwe onderneming is om een Europees leider voor mobiliteitsdiensten te worden met een geplande vloot van één miljoen voertuigen tegen 2026”, aldus de verklaring.

Samenvoegen Leasys en Free2move Lease van start | Fleet&Mobility

Samenvoegen Leasys en Free2move Lease van start

Redactie Redactie
• Laatste update:
Rolando D’Arco is benoemd tot ceo. (Foto: Stellantis)

De twee ondernemingen sloten in de eerste helft van vorig jaar een bindende overeenkomst om de lease-activiteiten te fuseren tot NewCo. Dat meldt Stellantis in een persbericht. Die fusie wordt naar verwachting in de eerste helft van dit jaar afgerond maar is nog wel afhankelijk van goedkeuring door concurrentiediensten. Vanaf de feitelijke start is Richard Bouligny benoemd tot bestuursvoorzitter en Rolando D’Arco tot ceo. Bouligny was eerder onder meer ceo van Renault Retail Group en commercieel directeur van Renault Groep in Europa terwijl D’Arco onder meer werkte bij Nissan Italia en het toenmalige Fiat Chrysler Automobiles.  

De nieuwe mobiliteitsspeler is actief in elf landen met een vloot van rond de 828 duizend voertuigen. Het bedrijf werkt met alle Stellantis merken maar ook met een multi-brand benadering. “De missie van de nieuwe onderneming is om een Europees leider voor mobiliteitsdiensten te worden met een geplande vloot van één miljoen voertuigen tegen 2026”, aldus de verklaring.