Overig

Laatste update:

Friesland Huur, Sixt, Europcar in finale

Friesland Huur, Sixt Schiphol en Europcar Den Haag zijn de drie finalisten die meedingen naar de titel Autoverhuurder van het Jaar 2012-2013. De winnaar wordt gekozen tijdens het congres van Bovag Verhuurbedrijven op 14 november.

De drie finalisten zijn geselecteerd uit elf verschillende provinciewinnaars. Volgens managers Robert van Almkerk van Bovag Verhuurbedrijven was dat voor de vakjury een lastige klus, omdat de scores van de bedrijven dicht bij elkaar lagen.

De top drie onderscheidde zich uiteindelijk door een uitmuntende representativiteit, transparantie in prijs en processen voor de klanten en de mate waarin continu verbeteringen worden doorgevoerd.

INK-model
Alle elf genomineerden zijn door beoordeling- en certificeringorganisatie Vianorm langs de meetlat gelegd. Daarbij is niet alleen gekeken naar algemene kenmerken als representativiteit van het pand en de netheid van de huurauto’s, maar ook naar enkele aandachtsgebieden uit het INK-model (Instituut Nederlandse Kwaliteit, red). Dat managementmodel heeft betrekking op de mate waarin organisaties zelfevaluatie uitvoeren om verbeterpunten realiseren.

De winnaar wordt op 14 november gekozen tijdens het congres van Bovag Verhuurbedrijven. Dat gebeurt door het oordeel van de vakjury te combineren met een stemming door de aanwezige leden. De vakjury bestaat uit de algemeen directeur van Bovag Koos Burgman, hoofdredacteur van Automotive en Fleetmotive Jelle Heidstra en managing director van Vianorm Ron Verhagen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Friesland Huur, Sixt, Europcar in finale | Fleet&Mobility

Friesland Huur, Sixt, Europcar in finale

Redactie Redactie
• Laatste update:

De drie finalisten zijn geselecteerd uit elf verschillende provinciewinnaars. Volgens managers Robert van Almkerk van Bovag Verhuurbedrijven was dat voor de vakjury een lastige klus, omdat de scores van de bedrijven dicht bij elkaar lagen.

De top drie onderscheidde zich uiteindelijk door een uitmuntende representativiteit, transparantie in prijs en processen voor de klanten en de mate waarin continu verbeteringen worden doorgevoerd.

INK-model
Alle elf genomineerden zijn door beoordeling- en certificeringorganisatie Vianorm langs de meetlat gelegd. Daarbij is niet alleen gekeken naar algemene kenmerken als representativiteit van het pand en de netheid van de huurauto’s, maar ook naar enkele aandachtsgebieden uit het INK-model (Instituut Nederlandse Kwaliteit, red). Dat managementmodel heeft betrekking op de mate waarin organisaties zelfevaluatie uitvoeren om verbeterpunten realiseren.

De winnaar wordt op 14 november gekozen tijdens het congres van Bovag Verhuurbedrijven. Dat gebeurt door het oordeel van de vakjury te combineren met een stemming door de aanwezige leden. De vakjury bestaat uit de algemeen directeur van Bovag Koos Burgman, hoofdredacteur van Automotive en Fleetmotive Jelle Heidstra en managing director van Vianorm Ron Verhagen.