Vredestein en Conti winnen zomerbandentest

Redactie Redactie
• Laatste update:

De ANWB testte in totaal 33 zomerbanden. Zeventien banden werden in de maat 185/65 R15 H onder de loep genomen. Zeven banden scoorden hier vier sterren en nog eens acht banden scoorden er drie. Twee banden, de GT Radial Champiro VP1 en de Nankang Green-Sport Eco-2+, haalden een onvoldoende.

In de maat 225/45 R17 Y zijn zestien banden getest. Vier banden scoorden vier sterren en elf banden behaalden drie sterren in de test. Eén exemplaar, de Maxxis Victra VS01, komt maar tot twee sterren en krijgt de beoordeling matig. 

Pirelli gediskwalificeerd
De ANWB en zijn Europese zusterclubs hebben de Pirelli Cinturato P1 Verde uitgesloten voor hun meest recente zomerbandentest. Er bleken te grote onderlinge kwaliteitsverschillen te bestaan tussen de acht sets Pirelli`s die voor de test waren aangeschaft.

In iedere test controleert ANWB ook of de in totaal acht sets banden (32 stuks), die zij van elk testexemplaar kopen, consistent zijn ondanks verschillende productieperiodes en -locaties. Tussen de sets Pirelli-banden die geproduceerd zijn in Roemenië en Turkije bleken grote verschillen te bestaan.

Alle sets geproduceerd in Roemenië zouden in de test goed zijn voor vier sterren. De in Turkije geproduceerde banden zouden twee sterren krijgen. “Zo’n groot verschil mag niet plaatsvinden, waardoor deze resultaten niet zijn meegenomen in de eindresultaten”, zegt de ANWB in zijn testverslag. Volgens de bond heeft Pirelli in een reactie laten weten dat in de Turkse fabriek per abuis een specificatiewijziging aan de band niet is doorgevoerd. Pirelli zegt dat dit binnen afzienbare tijd wel zal gebeuren.

Vorige week werd bekend dat er ook onder budgetbanden veel verschil is in prestaties. 

Vredestein en Conti winnen zomerbandentest | Fleet&Mobility

Vredestein en Conti winnen zomerbandentest

Redactie Redactie
• Laatste update:

De ANWB testte in totaal 33 zomerbanden. Zeventien banden werden in de maat 185/65 R15 H onder de loep genomen. Zeven banden scoorden hier vier sterren en nog eens acht banden scoorden er drie. Twee banden, de GT Radial Champiro VP1 en de Nankang Green-Sport Eco-2+, haalden een onvoldoende.

In de maat 225/45 R17 Y zijn zestien banden getest. Vier banden scoorden vier sterren en elf banden behaalden drie sterren in de test. Eén exemplaar, de Maxxis Victra VS01, komt maar tot twee sterren en krijgt de beoordeling matig. 

Pirelli gediskwalificeerd
De ANWB en zijn Europese zusterclubs hebben de Pirelli Cinturato P1 Verde uitgesloten voor hun meest recente zomerbandentest. Er bleken te grote onderlinge kwaliteitsverschillen te bestaan tussen de acht sets Pirelli`s die voor de test waren aangeschaft.

In iedere test controleert ANWB ook of de in totaal acht sets banden (32 stuks), die zij van elk testexemplaar kopen, consistent zijn ondanks verschillende productieperiodes en -locaties. Tussen de sets Pirelli-banden die geproduceerd zijn in Roemenië en Turkije bleken grote verschillen te bestaan.

Alle sets geproduceerd in Roemenië zouden in de test goed zijn voor vier sterren. De in Turkije geproduceerde banden zouden twee sterren krijgen. “Zo’n groot verschil mag niet plaatsvinden, waardoor deze resultaten niet zijn meegenomen in de eindresultaten”, zegt de ANWB in zijn testverslag. Volgens de bond heeft Pirelli in een reactie laten weten dat in de Turkse fabriek per abuis een specificatiewijziging aan de band niet is doorgevoerd. Pirelli zegt dat dit binnen afzienbare tijd wel zal gebeuren.

Vorige week werd bekend dat er ook onder budgetbanden veel verschil is in prestaties.