VZR: 62% zakelijk rijders wil data niet delen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) onder 2.282 zakelijk rijders.

Van alle ondervraagde berijders heeft inmiddels 8 procent een telematicatoepassing in de auto of is zich hier op zijn minst van bewust. Het gebruik van telematica aan boord is in 30 procent van de gevallen op eigen initiatief om goed de ritregistratie voor de Belastingdienst te kunnen bijhouden. In 60 procent van de gevallen is het een initiatief van de werkgever. Bij de overige 10 procent lag het initiatief elders, bijvoorbeeld bij de leasemaatschappij, fabrikant of garagehouder.

VZR-voorzitter Jan van Delft benadrukt dat het verkrijgen van betere service door externe partijen als autobedrijven of leasemaatschappijen met 10 procent laag scoort. “Het onderzoek laat zien dat berijders zich niet gecontroleerd willen voelen en bezorgd zijn om hun privacy. Ze hebben ook een heel goed gevoel welke informatie ze zouden willen verstrekken en aan wie. Hier moet goed rekening mee worden gehouden.”

VZR-bestuurslid – en columnist van Fleet&Mobility – Martin Huisman is ook voorzitter van de Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen.

VZR: 62% zakelijk rijders wil data niet delen | Fleet&Mobility

VZR: 62% zakelijk rijders wil data niet delen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) onder 2.282 zakelijk rijders.

Van alle ondervraagde berijders heeft inmiddels 8 procent een telematicatoepassing in de auto of is zich hier op zijn minst van bewust. Het gebruik van telematica aan boord is in 30 procent van de gevallen op eigen initiatief om goed de ritregistratie voor de Belastingdienst te kunnen bijhouden. In 60 procent van de gevallen is het een initiatief van de werkgever. Bij de overige 10 procent lag het initiatief elders, bijvoorbeeld bij de leasemaatschappij, fabrikant of garagehouder.

VZR-voorzitter Jan van Delft benadrukt dat het verkrijgen van betere service door externe partijen als autobedrijven of leasemaatschappijen met 10 procent laag scoort. “Het onderzoek laat zien dat berijders zich niet gecontroleerd willen voelen en bezorgd zijn om hun privacy. Ze hebben ook een heel goed gevoel welke informatie ze zouden willen verstrekken en aan wie. Hier moet goed rekening mee worden gehouden.”

VZR-bestuurslid – en columnist van Fleet&Mobility – Martin Huisman is ook voorzitter van de Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen.