Overig

Laatste update:

Xximo neemt klanten failliete kaartleverancier over

Xximo heeft het klantenbestand van de failliete OV-kaartleverancier Mobility Card Services (MCS) overgenomen. Daarover is overeenstemming bereikt met de curator. Over de overnamesom worden geen uitspraken gedaan.

Dat meldt Xximo vandaag.

Ook het aantal klanten wordt niet gecommuniceerd, maar volgens Xximo-directeur Patrick Bunnik gaat het om een paar duizend kaarthouders, verspreid over het land.

Mobility Card Services werd door de rechtbank in Midden-Nederland op 12 mei failliet verklaard. “De curator heeft het nog een tijdje draaiende kunnen houden, maar vanaf maandag werken de kaarten niet meer.” Bij Xximo zijn ze sinds vandaag dan ook bezig alle klanten te bellen en nieuwe Xximo kaarten te bestellen, zodat begin volgende week alle ex-kaarthouders van MCS over een nieuwe kaart beschikken.

“In eerste instantie kunnen de kaarthouders met hun nieuwe kaart dezelfde diensten gebruiken als eerst. MCS richtte zich enkel op OV, dus die klanten kunnen bij ons ook aanvullende diensten als tanken en parkeren af gaan nemen”, aldus Bunnik.

In Fleet&Mobility verscheen eerder een overzicht van de markt van mobiliteits- en tankpassen in Nederland. Lees hier het artikel `De Kaarten lijken geschud`

Sinds Xximo is overgenomen door de Franse multinational Sodexo wordt er flink uitgebreid in Europa. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Xximo neemt klanten failliete kaartleverancier over | Fleet&Mobility

Xximo neemt klanten failliete kaartleverancier over

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Xximo vandaag.

Ook het aantal klanten wordt niet gecommuniceerd, maar volgens Xximo-directeur Patrick Bunnik gaat het om een paar duizend kaarthouders, verspreid over het land.

Mobility Card Services werd door de rechtbank in Midden-Nederland op 12 mei failliet verklaard. “De curator heeft het nog een tijdje draaiende kunnen houden, maar vanaf maandag werken de kaarten niet meer.” Bij Xximo zijn ze sinds vandaag dan ook bezig alle klanten te bellen en nieuwe Xximo kaarten te bestellen, zodat begin volgende week alle ex-kaarthouders van MCS over een nieuwe kaart beschikken.

“In eerste instantie kunnen de kaarthouders met hun nieuwe kaart dezelfde diensten gebruiken als eerst. MCS richtte zich enkel op OV, dus die klanten kunnen bij ons ook aanvullende diensten als tanken en parkeren af gaan nemen”, aldus Bunnik.

In Fleet&Mobility verscheen eerder een overzicht van de markt van mobiliteits- en tankpassen in Nederland. Lees hier het artikel `De Kaarten lijken geschud`

Sinds Xximo is overgenomen door de Franse multinational Sodexo wordt er flink uitgebreid in Europa.