Patrick Bunnik vertrekt bij Xximo

Personen • Bunnik stond in 2011 aan de wieg van Xximo.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Patrick Bunnik. (Foto Xximo)

Mede-oprichter en ceo Patrick Bunnik vertrekt bij mobiliteitskaartleverancier Xximo. Dat meldt hij op Linkedin. Zijn rol wordt op interim-basis ingevuld door Michel Cornelissen, cfo van moederbedrijf Autobinck.

Bunnik stond in 2011 aan de wieg van Xximo. In 2016 werd het Franse Sodexo aandeelhouder en in 2020 nam Autobinck het bedrijf over.

“De markt voor mobiliteitskaarten is volwassen geworden en Xximo is uitstekend gepositioneerd in Europa om als vroege aanbieder de vruchten te plukken. Na de succesvolle afronding van strategische projecten, zoals de vergunning van De Nederlandse Bank, het Principal-lidmaatschap van Visa Europe, de samenwerking met Arval en het initiatief om de IT-backbone naar de AWS Cloud te verhuizen, kan ik het bedrijf met vertrouwen overdragen aan een nieuwe ceo,” aldus Bunnik.

Paul Zekhuis, ceo Autobinck Group: “Zijn kennis van de markt, intensieve betrokkenheid en leiderschap hebben bijgedragen aan de groei van Xximo. Het bedrijf is klaar voor verdere groei en ontwikkeling.”

Autobinck verwacht op korte termijn een nieuwe ceo te presenteren.

Patrick Bunnik vertrekt bij Xximo | Fleet&Mobility

Patrick Bunnik vertrekt bij Xximo

Personen • Bunnik stond in 2011 aan de wieg van Xximo.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Patrick Bunnik. (Foto Xximo)

Mede-oprichter en ceo Patrick Bunnik vertrekt bij mobiliteitskaartleverancier Xximo. Dat meldt hij op Linkedin. Zijn rol wordt op interim-basis ingevuld door Michel Cornelissen, cfo van moederbedrijf Autobinck.

Bunnik stond in 2011 aan de wieg van Xximo. In 2016 werd het Franse Sodexo aandeelhouder en in 2020 nam Autobinck het bedrijf over.

“De markt voor mobiliteitskaarten is volwassen geworden en Xximo is uitstekend gepositioneerd in Europa om als vroege aanbieder de vruchten te plukken. Na de succesvolle afronding van strategische projecten, zoals de vergunning van De Nederlandse Bank, het Principal-lidmaatschap van Visa Europe, de samenwerking met Arval en het initiatief om de IT-backbone naar de AWS Cloud te verhuizen, kan ik het bedrijf met vertrouwen overdragen aan een nieuwe ceo,” aldus Bunnik.

Paul Zekhuis, ceo Autobinck Group: “Zijn kennis van de markt, intensieve betrokkenheid en leiderschap hebben bijgedragen aan de groei van Xximo. Het bedrijf is klaar voor verdere groei en ontwikkeling.”

Autobinck verwacht op korte termijn een nieuwe ceo te presenteren.