Gemeenten: onduidelijkheid en faillissementen bij uitstel zero-emissiezone

Zero-emissiezone • De invoering van zero-emissiezones is gemeentelijk bepaald, maar de centrale overheid kan de invoering wel stroomlijnen.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Foto: Shutterstock

Gemeenten keren zich tegen het hoofdlijnenakkoord op het gebied van zero-emissiezones. In dat akkoord schrijven PVV, NSC, VVD en BBB dat ze de invoering van zero-emissiezones willen uitstellen, onder andere om uitzonderingen voor bijvoorbeeld ondernemers landelijk te kunnen standaardiseren. Volgens gemeenten is dat juist in het nadeel van ondernemers. Dat meldt De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Volgens VNG hebben veel bedrijven al geïnvesteerd en voorgesorteerd op de invoering van zero-emissiezones. Uitstel betekent daarom voor ondernemers onduidelijkheid, oneerlijke concurrentie en mogelijke faillissementen.

De invoering van zero-emissiezones is gemeentelijk bepaald, maar de centrale overheid kan de invoering wel stroomlijnen met bijvoorbeeld een centraal loket waar ondernemers met vragen terecht kunnen. Ook moet de regering zorgen voor een verkeersbord door een wetwijziging.

Eerder uitte VNG al zorgen over faillissementen voor cityhubs bij uitstel van zero-emissiezones. 

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Gemeenten: onduidelijkheid en faillissementen bij uitstel zero-emissiezone | Fleet&Mobility

Gemeenten: onduidelijkheid en faillissementen bij uitstel zero-emissiezone

Zero-emissiezone • De invoering van zero-emissiezones is gemeentelijk bepaald, maar de centrale overheid kan de invoering wel stroomlijnen.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Foto: Shutterstock

Gemeenten keren zich tegen het hoofdlijnenakkoord op het gebied van zero-emissiezones. In dat akkoord schrijven PVV, NSC, VVD en BBB dat ze de invoering van zero-emissiezones willen uitstellen, onder andere om uitzonderingen voor bijvoorbeeld ondernemers landelijk te kunnen standaardiseren. Volgens gemeenten is dat juist in het nadeel van ondernemers. Dat meldt De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Volgens VNG hebben veel bedrijven al geïnvesteerd en voorgesorteerd op de invoering van zero-emissiezones. Uitstel betekent daarom voor ondernemers onduidelijkheid, oneerlijke concurrentie en mogelijke faillissementen.

De invoering van zero-emissiezones is gemeentelijk bepaald, maar de centrale overheid kan de invoering wel stroomlijnen met bijvoorbeeld een centraal loket waar ondernemers met vragen terecht kunnen. Ook moet de regering zorgen voor een verkeersbord door een wetwijziging.

Eerder uitte VNG al zorgen over faillissementen voor cityhubs bij uitstel van zero-emissiezones. 

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.