Congres Laadinfra ’24 in Arnhem: nog enkele tickets beschikbaar

Congres Laadinfra • Het centrale thema van het Congres Laadinfra ’24 is ‘slimmer laden’.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Congres Laadinfra
Impressie van een eerdere editie van het Congres Laadinfra. (Foto: Marcel Cazemier)

De vierde editie van het Congres Laadinfra ’24 vindt plaats op dinsdag 28 mei in de Arnhemse ACT Eventstudio’s. Voor dit evenement, waar ruim 25 sprekers en zo’n 250 bezoekers acte de présence geven, zijn nog enkele tickets beschikbaar.

Het congres staat onder leiding van trendanaliste Lieke Lamb. Zij volgt technologische, maatschappelijke en economische ontwikkelingen op de voet en zij adviseert overheden en bedrijven. Als dagvoorzitter ontvangt Lamb op het hoofdpodium onder meer Tjark de Vries (ceo bij Strukton Rail Nederland) en Stephan Brandligt, onafhankelijke coördinator van de Actieagenda Netcongestie Laagspanningsnetten.

Het thema van het Congres Laadinfra is ‘slimmer laden’. Stroomuitval, oplopende wachttijden voor nieuwe aansluitingen en duurzaamheidsprojecten die moeten worden uitgesteld: door netcongestie loopt Nederland aan tegen de grenzen van de energietransitie. Daarom wordt op 28 mei ingezoomd op het slim en efficiënt omgaan met de bestaande infra.

Nermina Kundic

De opening van het Congres Laadinfra wordt verzorgd door Nermina Kundic, D66-wethouder duurzame mobiliteit in Arnhem. Zij vertelt over de gemeentelijke ambities op gebied van laadinfrastructuur. Voor haar aantreden als D66-wethouder in Arnhem was Kundic  wethouder in de gemeente Soest. Eerder vervulde ze diverse functies bij de Landelijke Eenheid Politie (voorheen KLPD) en was zij lid van afdelingsbestuur van D66 Zeist en het regiobestuur van D66 Provincie Utrecht.

Inschrijven voor het evenement kan hier.

Nieuwe cityhub voor DHL in Arnhem
De Arnhemse mobiliteitswethouder Nermina Kundic (een van de sprekers op het Congres Laadinfra ’24) opende deze week een nieuwe cityhub van DHL eCommerce in Arnhem. De nieuwe hub ligt in de oksel van knooppunt Velperbroek aan de A12. Vanuit de nieuwe cityhub wil DHL dagelijks zo’n 10.000 pakketen bezorgen in en rond Arnhem.Een cityhub, een magazijn aan de rand van de stad van waaruit goederen in kleinere hoeveelheid naar de stad worden vervoerd, spelen een grote rol in de komst van de zero-emissiezones. Dieseltrucks moeten hun lading in de gebieden kunnen afleveren, waarna distributeurs met schoon vervoer de binnenstad ingaan. Volgens de planning van het demissionaire kabinet begint de invoering van de zero-emissiezones per 1 januari 2025, maar de nieuwe regering van PVV, NSC, BBB en VVD heeft in het regeerakkoord gezegd dat het ‘gaat onderzoeken of en op welke manier het instellen van de zero-emissiezones uitgesteld kan worden.’

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) stelde eerder deze maand dat de invoer van zero-emissiezones niet moet worden uitgesteld. De vereniging is bang dat ‘specifieke nul-emissie diensten’, zoals cityhubs en fietskoeriers, anders failliet gaan.

 

Congres Laadinfra ’24 in Arnhem: nog enkele tickets beschikbaar | Fleet&Mobility

Congres Laadinfra ’24 in Arnhem: nog enkele tickets beschikbaar

Congres Laadinfra • Het centrale thema van het Congres Laadinfra ’24 is ‘slimmer laden’.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Congres Laadinfra
Impressie van een eerdere editie van het Congres Laadinfra. (Foto: Marcel Cazemier)

De vierde editie van het Congres Laadinfra ’24 vindt plaats op dinsdag 28 mei in de Arnhemse ACT Eventstudio’s. Voor dit evenement, waar ruim 25 sprekers en zo’n 250 bezoekers acte de présence geven, zijn nog enkele tickets beschikbaar.

Het congres staat onder leiding van trendanaliste Lieke Lamb. Zij volgt technologische, maatschappelijke en economische ontwikkelingen op de voet en zij adviseert overheden en bedrijven. Als dagvoorzitter ontvangt Lamb op het hoofdpodium onder meer Tjark de Vries (ceo bij Strukton Rail Nederland) en Stephan Brandligt, onafhankelijke coördinator van de Actieagenda Netcongestie Laagspanningsnetten.

Het thema van het Congres Laadinfra is ‘slimmer laden’. Stroomuitval, oplopende wachttijden voor nieuwe aansluitingen en duurzaamheidsprojecten die moeten worden uitgesteld: door netcongestie loopt Nederland aan tegen de grenzen van de energietransitie. Daarom wordt op 28 mei ingezoomd op het slim en efficiënt omgaan met de bestaande infra.

Nermina Kundic

De opening van het Congres Laadinfra wordt verzorgd door Nermina Kundic, D66-wethouder duurzame mobiliteit in Arnhem. Zij vertelt over de gemeentelijke ambities op gebied van laadinfrastructuur. Voor haar aantreden als D66-wethouder in Arnhem was Kundic  wethouder in de gemeente Soest. Eerder vervulde ze diverse functies bij de Landelijke Eenheid Politie (voorheen KLPD) en was zij lid van afdelingsbestuur van D66 Zeist en het regiobestuur van D66 Provincie Utrecht.

Inschrijven voor het evenement kan hier.

Nieuwe cityhub voor DHL in Arnhem
De Arnhemse mobiliteitswethouder Nermina Kundic (een van de sprekers op het Congres Laadinfra ’24) opende deze week een nieuwe cityhub van DHL eCommerce in Arnhem. De nieuwe hub ligt in de oksel van knooppunt Velperbroek aan de A12. Vanuit de nieuwe cityhub wil DHL dagelijks zo’n 10.000 pakketen bezorgen in en rond Arnhem.Een cityhub, een magazijn aan de rand van de stad van waaruit goederen in kleinere hoeveelheid naar de stad worden vervoerd, spelen een grote rol in de komst van de zero-emissiezones. Dieseltrucks moeten hun lading in de gebieden kunnen afleveren, waarna distributeurs met schoon vervoer de binnenstad ingaan. Volgens de planning van het demissionaire kabinet begint de invoering van de zero-emissiezones per 1 januari 2025, maar de nieuwe regering van PVV, NSC, BBB en VVD heeft in het regeerakkoord gezegd dat het ‘gaat onderzoeken of en op welke manier het instellen van de zero-emissiezones uitgesteld kan worden.’

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) stelde eerder deze maand dat de invoer van zero-emissiezones niet moet worden uitgesteld. De vereniging is bang dat ‘specifieke nul-emissie diensten’, zoals cityhubs en fietskoeriers, anders failliet gaan.