Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Xximo breidt dienstenpakket uit met Amber deelauto’s

De deelauto's van Amber zijn nu ook toegankelijk voor klanten van mobiliteitspasaanbieder Xximo. (Foto: Amber)

Deelautobedrijf Amber maakt zijn volledig elektrische deelauto’s beschikbaar voor klanten van mobiliteitskaartaanbieder Xximo. In ruil hiervoor krijgt het deelautobedrijf toegang tot ruim 150 duizend zakelijke reizigers terwijl het mobiliteitsbedrijf zijn productaanbod duurzamer maakt. Dat meldt Xximo.

Bedrijven die gebruikmaken van de producten van de mobiliteitspasaanbieder kunnen hun medewerkers gecontroleerd toegang geven tot de deelauto’s. Zo is het mogelijk om aan te geven op welke dagen de deelauto geboekt kan worden en kan men een week- of maandbudget instellen. Daarnaast kan een werkgever privégebruik van de deelauto toestaan, dienstreizen faciliteren, kilometers registreren en verrekenen, en een mobiliteitsbudget koppelen aan de pas. Achteraf krijgt de werkgever maandelijks een gespecificeerde rekening met de reisbewegingen.

Volgens Patrick Bunnik, ceo van Xximo, zoeken bedrijven naar een combinatie van flexibiliteit en duurzaamheid in mobiliteit. “Ze willen een alternatief voor kilometerdeclaraties, leaseauto’s en poolauto’s. Daarnaast is er een behoefte om de reiskilometers te verduurzamen. Door de samenwerking met Amber bieden wij hen die mogelijkheid. Met de gebundelde kracht van dit bedrijf kunnen wij onze zakelijke mobiliteit nog sneller transformeren”, aldus Bunnik.

Mobiliteitsbehoefte

De kracht van het deelautobedrijf schuilt in de inzet van data en software, zegt Camiel Beeren, projectmanager MaaS bij Amber. “We creëren flexibele zakelijke mobiliteit met minder auto’s en dankzij minder auto’s. Dat doen we op basis van data en met de inzet van slimme AI-software. Zo kunnen we exact voorspellen waar mobiliteitsbehoefte ontstaat. En vervolgens zorgen we ervoor dat onze elektrische auto’s altijd zo dichtbij zijn, dat een eigen (bedrijfs)auto overbodig wordt”, zegt Beeren. Dankzij de samenwerking met de mobiliteitskaartaanbieder bereikt het deelautobedrijf volgens hem een breder zakelijk publiek.

Xximo is onderdeel van Mobinck (een divisie van Auto Binck Group) en actief in de Benelux, Duitsland en Frankrijk met mobiliteitskaarten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Xximo breidt dienstenpakket uit met Amber deelauto’s | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Xximo breidt dienstenpakket uit met Amber deelauto’s

De deelauto's van Amber zijn nu ook toegankelijk voor klanten van mobiliteitspasaanbieder Xximo. (Foto: Amber)

Deelautobedrijf Amber maakt zijn volledig elektrische deelauto’s beschikbaar voor klanten van mobiliteitskaartaanbieder Xximo. In ruil hiervoor krijgt het deelautobedrijf toegang tot ruim 150 duizend zakelijke reizigers terwijl het mobiliteitsbedrijf zijn productaanbod duurzamer maakt. Dat meldt Xximo.

Bedrijven die gebruikmaken van de producten van de mobiliteitspasaanbieder kunnen hun medewerkers gecontroleerd toegang geven tot de deelauto’s. Zo is het mogelijk om aan te geven op welke dagen de deelauto geboekt kan worden en kan men een week- of maandbudget instellen. Daarnaast kan een werkgever privégebruik van de deelauto toestaan, dienstreizen faciliteren, kilometers registreren en verrekenen, en een mobiliteitsbudget koppelen aan de pas. Achteraf krijgt de werkgever maandelijks een gespecificeerde rekening met de reisbewegingen.

Volgens Patrick Bunnik, ceo van Xximo, zoeken bedrijven naar een combinatie van flexibiliteit en duurzaamheid in mobiliteit. “Ze willen een alternatief voor kilometerdeclaraties, leaseauto’s en poolauto’s. Daarnaast is er een behoefte om de reiskilometers te verduurzamen. Door de samenwerking met Amber bieden wij hen die mogelijkheid. Met de gebundelde kracht van dit bedrijf kunnen wij onze zakelijke mobiliteit nog sneller transformeren”, aldus Bunnik.

Mobiliteitsbehoefte

De kracht van het deelautobedrijf schuilt in de inzet van data en software, zegt Camiel Beeren, projectmanager MaaS bij Amber. “We creëren flexibele zakelijke mobiliteit met minder auto’s en dankzij minder auto’s. Dat doen we op basis van data en met de inzet van slimme AI-software. Zo kunnen we exact voorspellen waar mobiliteitsbehoefte ontstaat. En vervolgens zorgen we ervoor dat onze elektrische auto’s altijd zo dichtbij zijn, dat een eigen (bedrijfs)auto overbodig wordt”, zegt Beeren. Dankzij de samenwerking met de mobiliteitskaartaanbieder bereikt het deelautobedrijf volgens hem een breder zakelijk publiek.

Xximo is onderdeel van Mobinck (een divisie van Auto Binck Group) en actief in de Benelux, Duitsland en Frankrijk met mobiliteitskaarten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos