Unilever zet samen met Xximo in op duurzame mobiliteit

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Unilever wil inzetten op een duurzaam mobiliteitsbeleid. (Foto: Shutterstock)

Vanaf 1 november kunnen bijna 2.000 medewerkers van Unilever vanuit één platform volledig digitaal hun woon-werkverkeer beheren, registreren, declareren en betalen. Via dit systeem kunnen ze dagelijks hun reis op maat samenstellen en het reizen declareren. Met een virtuele mobiliteitskaart in de app krijgen de medewerkers toegang tot allerlei mobiliteitsdiensten: van deelscooters tot deelauto’s en fietsen. Ook kunnen ze overal in Nederland reizen met het openbaar vervoer.

Ambities

“Tot voor kort draaiden de mobiliteitsplannen bij Unilever rond een vijfdaagse werkwerk op één locatie. Dat is niet meer van deze tijd. Ook bleek uit de resultaten van diverse onderzoeken onder medewerkers dat men heel blij zou zijn met een flexibeler mobiliteitsplan”, vertelt Charlotte Potman, manager arbeidsverhoudingen bij Unilever. “Om onze ambities daadwerkelijk naar de praktijk te brengen, hebben we in Xximo de juiste partner gevonden. Nu kunnen we met één platform alles met betrekking tot mobiliteit regelen.”

Xximo is opgericht in 2011 en onderdeel van de Autobinck Group. Met een all-in-one mobiliteitsplatform kunnen organisaties en bedrijven de totale mobiliteit van hun medewerkers beheren. “Het mobiliteitsvraagstuk van bedrijven wordt steeds complexer. Daarom maken wij het antwoord eenvoudig met een oplossing die aansluit op vrijwel iedere mobiliteitsambitie”, aldus Patrick Bunnik, ceo bij Xximo. 

Unilever zet samen met Xximo in op duurzame mobiliteit | Fleet&Mobility

Unilever zet samen met Xximo in op duurzame mobiliteit

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Unilever wil inzetten op een duurzaam mobiliteitsbeleid. (Foto: Shutterstock)

Vanaf 1 november kunnen bijna 2.000 medewerkers van Unilever vanuit één platform volledig digitaal hun woon-werkverkeer beheren, registreren, declareren en betalen. Via dit systeem kunnen ze dagelijks hun reis op maat samenstellen en het reizen declareren. Met een virtuele mobiliteitskaart in de app krijgen de medewerkers toegang tot allerlei mobiliteitsdiensten: van deelscooters tot deelauto’s en fietsen. Ook kunnen ze overal in Nederland reizen met het openbaar vervoer.

Ambities

“Tot voor kort draaiden de mobiliteitsplannen bij Unilever rond een vijfdaagse werkwerk op één locatie. Dat is niet meer van deze tijd. Ook bleek uit de resultaten van diverse onderzoeken onder medewerkers dat men heel blij zou zijn met een flexibeler mobiliteitsplan”, vertelt Charlotte Potman, manager arbeidsverhoudingen bij Unilever. “Om onze ambities daadwerkelijk naar de praktijk te brengen, hebben we in Xximo de juiste partner gevonden. Nu kunnen we met één platform alles met betrekking tot mobiliteit regelen.”

Xximo is opgericht in 2011 en onderdeel van de Autobinck Group. Met een all-in-one mobiliteitsplatform kunnen organisaties en bedrijven de totale mobiliteit van hun medewerkers beheren. “Het mobiliteitsvraagstuk van bedrijven wordt steeds complexer. Daarom maken wij het antwoord eenvoudig met een oplossing die aansluit op vrijwel iedere mobiliteitsambitie”, aldus Patrick Bunnik, ceo bij Xximo.