Bosch Car Service in zee met scootermerk Qooder

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Thijs de Baaij (l) is de eerste Qooder dealer, rechts importeur Freek Sanders van Well. (Foto: Bosch Car Service)

Bosch Car Service wordt het netwerkpartner van het nieuwe motorscootermerk Qooder. Zo melden beide bedrijven in een persbericht.

Het Zwitserse merk Qooder is sinds enkele weken op de Nederlandse markt verkrijgbaar en is leverbaar in een 3- en 4-wielversie. “Motorrijden zonder motorrijbewijs noem ik het”, aldus Freek Sanders van Well, directeur Qooder Nederland, dat op zoek was naar een partner voor een dealernetwerk. “Met Bosch Car Service garanderen we kopers zekerheid en technische kennis. Voorheen wisten wij niks van corona en de nawee├źn, maar nu kan een Qooder bijdragen in het woon-werkverkeer. Openbaar vervoer durven velen misschien niet en met de auto sta je weer in de file.”

Autobedrijf De Baaij in Nijmegen is de eerste dealer van de Qooder. “Wij draaien goed met onze werkplaats en occasions. Als dealer van Qooder krijgen we er mooie omzetkansen bij”, aldus Thijs de Baaij. “Een Qooder is een uitkomst. Hij is wendbaar, veilig, comfortabel en stabiel. Je rijdt er met een B-rijbewijs zo op weg.” De Baaij werd 2016 in Autobedrijf van het Jaar.

“Wij zochten nieuwe opties voor onze leden”, zegt Michiel Frijters, concept manager Bosch Car Service Nederland. “Met Qooder als partner bieden we leden meerwaarde voor hun verkoop en hebben zij er een eyecatcher bij in de showroom. Qooder is een wendbare en comfortabele en stabiele machine en technisch mooi gebouwd.”

Scooters zijn al langer populair als deelvervoermiddel.