Bestelwagenverkoop daalt in mei met 51 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De verkoop van bestelwagens daalt in mei met 51 procent. (Foto: Shutterstock)

De verkoop van bestelwagens is over de maand mei met 50,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers van het RDC. Er werden vorige maand 3.354 bestelwagens geregistreerd. De daling over de maand mei is daarmee harder gedaald dan in april toen een daling van 37 procent werd genoteerd.

Over de eerste vijf maanden zijn nu in totaal 26.288 bestelwagens verkocht. Dat is een daling van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen er 36.493 bestelwagens werden geregistreerd. Over het eerste kwartaal lag dit percentage op 18 procent.

Van de 5 grootste bestelautomerken (Volkswagen, Mercedes-Benz, Ford, Renault en Peugeot) is Renault de grootste daler (-63%) in de maand mei, gevolgd door Peugeot (-56%). Volkswagen zag het aantal registraties met 42 procent afnemen, Mercedes-Benz en Ford met 44 procent.

Bestelwagenverkoop daalt in mei met 51 procent | Fleet&Mobility

Bestelwagenverkoop daalt in mei met 51 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De verkoop van bestelwagens daalt in mei met 51 procent. (Foto: Shutterstock)

De verkoop van bestelwagens is over de maand mei met 50,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers van het RDC. Er werden vorige maand 3.354 bestelwagens geregistreerd. De daling over de maand mei is daarmee harder gedaald dan in april toen een daling van 37 procent werd genoteerd.

Over de eerste vijf maanden zijn nu in totaal 26.288 bestelwagens verkocht. Dat is een daling van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen er 36.493 bestelwagens werden geregistreerd. Over het eerste kwartaal lag dit percentage op 18 procent.

Van de 5 grootste bestelautomerken (Volkswagen, Mercedes-Benz, Ford, Renault en Peugeot) is Renault de grootste daler (-63%) in de maand mei, gevolgd door Peugeot (-56%). Volkswagen zag het aantal registraties met 42 procent afnemen, Mercedes-Benz en Ford met 44 procent.