Personenauto's

Laatste update:

Blablacar deelt ritten in Brazilië

Carpooldienst Blablacar is vandaag uitgebreid naar Brazilië. Het is het eerste Zuid-Amerikaanse land dat het bedrijf aandoet. Wel startte Blablacar eerder dit jaar al in Mexico.

Dat meldt Blablacar vandaag. Het bedrijf vestigt zich in Brazilië in Sao Paulo.

Dankzij de miljoeneninvestering die Blablacar kreeg in september breidt het uit naar nieuwe markten.

Volgens de carpooldienst is Brazilië vooral interessant omdat voor een groot deel van de bevolking autorijden onbetaalbaar is. Brazilië heeft de hoogste toltarieven ter wereld en de Brazilianen hebben daarnaast last van snel stijgende brandstofprijzen. Op dit moment gaat 18 procent van het dagelijkse loon op aan brandstof, gebaseerd op het dagelijks gemiddeld Braziliaans inkomen, aldus de organisatie.

Omgangsvormen
Volgens Frédéric Mazzella, oprichter en ceo van Blablacar, brengt de lancering van vandaag in Brazilië het bedrijf een stap dichterbij het doel een kosteneffectief transportalternatief te bieden. “Ride sharing wordt overal ter wereld steeds populairder en verandert niet alleen de manier waarop we onze auto’s gebruiken, maar ook de manier waarop we met elkaar omgaan.”

Met de lancering van vandaag is Blablacar actief in twintig landen: Benelux, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, India, Italië, Kroatië, Mexico, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Spanje, Turkije, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

In Fleet&Mobility4, die onlangs is verschenen, is een interview te lezen met Shana Smeets, de Belgische manager voor de Benelux van Blablacar.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Blablacar deelt ritten in Brazilië | Fleet&Mobility

Blablacar deelt ritten in Brazilië

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Blablacar vandaag. Het bedrijf vestigt zich in Brazilië in Sao Paulo.

Dankzij de miljoeneninvestering die Blablacar kreeg in september breidt het uit naar nieuwe markten.

Volgens de carpooldienst is Brazilië vooral interessant omdat voor een groot deel van de bevolking autorijden onbetaalbaar is. Brazilië heeft de hoogste toltarieven ter wereld en de Brazilianen hebben daarnaast last van snel stijgende brandstofprijzen. Op dit moment gaat 18 procent van het dagelijkse loon op aan brandstof, gebaseerd op het dagelijks gemiddeld Braziliaans inkomen, aldus de organisatie.

Omgangsvormen
Volgens Frédéric Mazzella, oprichter en ceo van Blablacar, brengt de lancering van vandaag in Brazilië het bedrijf een stap dichterbij het doel een kosteneffectief transportalternatief te bieden. “Ride sharing wordt overal ter wereld steeds populairder en verandert niet alleen de manier waarop we onze auto’s gebruiken, maar ook de manier waarop we met elkaar omgaan.”

Met de lancering van vandaag is Blablacar actief in twintig landen: Benelux, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, India, Italië, Kroatië, Mexico, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Spanje, Turkije, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

In Fleet&Mobility4, die onlangs is verschenen, is een interview te lezen met Shana Smeets, de Belgische manager voor de Benelux van Blablacar.