`Werkgever mag afkoopboete niet integraal doorrekenen`

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werknemer had voor haar leaseauto een contract getekend met een afkoopregeling. Als zij voortijdig uit dienst zou gaan, zou ze de volledige afkoopboete van de leasemaatschappij (Local Car Lease) moeten betalen.

De afkoopsom die Local Car Lease in rekening bracht aan het bedrijf werd integraal doorberekend aan de werknemer. Het feitelijke verschil tussen de boekwaarde en de handelswaarde is echter veel kleiner, zo heeft de werknemer door de VZR en lease-expert Roel Hindriks laten berekenen.

De rechter gaat mee in de redenering van de werknemer en bepaalt in hoger beroep dat de werknemer de feitelijk door de leasemaatschappij geleden schade aan haar werkgever moet betalen, in plaats van de door Local Car Lease berekende afkoopboete.

De Vereniging Zakelijk Rijder voert al jaren strijd tegen onredelijke afkoopregelingen. De organisatie zegt blij te zijn dat er nu jurisprudentie over is.  

`Werkgever mag afkoopboete niet integraal doorrekenen` | Fleet&Mobility

`Werkgever mag afkoopboete niet integraal doorrekenen`

Redactie Redactie
• Laatste update:

De werknemer had voor haar leaseauto een contract getekend met een afkoopregeling. Als zij voortijdig uit dienst zou gaan, zou ze de volledige afkoopboete van de leasemaatschappij (Local Car Lease) moeten betalen.

De afkoopsom die Local Car Lease in rekening bracht aan het bedrijf werd integraal doorberekend aan de werknemer. Het feitelijke verschil tussen de boekwaarde en de handelswaarde is echter veel kleiner, zo heeft de werknemer door de VZR en lease-expert Roel Hindriks laten berekenen.

De rechter gaat mee in de redenering van de werknemer en bepaalt in hoger beroep dat de werknemer de feitelijk door de leasemaatschappij geleden schade aan haar werkgever moet betalen, in plaats van de door Local Car Lease berekende afkoopboete.

De Vereniging Zakelijk Rijder voert al jaren strijd tegen onredelijke afkoopregelingen. De organisatie zegt blij te zijn dat er nu jurisprudentie over is.