Leaseintermediair lanceert Koopjeleaseaf.nl

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Koopjeleaseaf.nl

De Vereniging Zakelijke Rijders stelt dat de helft van de zakelijke rijders contractueel verplicht is een afkoopsom te betalen bij overstap naar een andere werkgever. Gemiddeld gaat het dan om een bedrag van tienduizend euro, schat VZR in. Den Herder schat op basis van eigen ervaringen dat op jaarbasis enkele tienduizenden leaserijders met een afkoopsom te betalen krijgen. 

Het principe van koopjeleaseaf.nl is dat het de leaseauto overneemt van de leasemaatschappij en aanbiedt bij het eigen handelsnetwerk. “Dat levert een besparing op van minstens duizend euro en de besparing kan oplopen tot duizenden euro’s”, zegt Den Herder. “Onze kracht is dat wij zowel de lease- als handelswereld goed kennen en alles binnen een week kunnen rondmaken. Leasemaatschappij verkopen de auto graag aan ons, dan zijn ze in één klap van alle mogelijke beslommeringen af en we betalen de prijs die wordt afgegeven.”

De ex-leaserijder hoeft de auto alleen maar bij een adres van koopjeleaseaf.nl achter te laten.

Aftrekbaar

Naast het overnemen van de leaseauto adviseert het bedrijf ook bij de fiscale afhandeling van de afkoopsom. “Het is vrij onbekend een afkoopsom fiscaal aftrekbaar is. De som kun je van je totale bijtellingsbedrag van het betreffende jaar afhalen (totdat de bijtelling op nul staat)”, vertelt Den Herder. De kosten voor de overname van je leasecontract zijn echter alleen onder voorwaarden aftrekbaar. “De werkgever is feitelijk verplicht overeen te komen dat de werknemer, bij beëindiging van het contract, vanwege privégebruik een eventuele afkoopsom verschuldigd kan zijn. Deze voorwaarde is echter niet altijd opgenomen en dan vervalt de mogelijkheid.”

Afgelopen jaar had Den Herder verwacht meer afkoopsommen te behandelen als gevolg van de pandemie. “Er bleven echter juist veel mensen zitten bij de werkgever waardoor dit minder was als in een regulier jaar. Dit heeft ons de ruimte gegeven onze processen op orde te maken, we werken onder meer samen met Fleetport voor de inname van de voertuigen, wat gelijk een landelijk dekkend netwerk met zich meebrengt. Momenteel kunnen we door de hoge opbrengst van occasions nog meer voordeel bieden aan onze klanten.”

Leaseintermediair lanceert Koopjeleaseaf.nl | Fleet&Mobility

Leaseintermediair lanceert Koopjeleaseaf.nl

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Koopjeleaseaf.nl

De Vereniging Zakelijke Rijders stelt dat de helft van de zakelijke rijders contractueel verplicht is een afkoopsom te betalen bij overstap naar een andere werkgever. Gemiddeld gaat het dan om een bedrag van tienduizend euro, schat VZR in. Den Herder schat op basis van eigen ervaringen dat op jaarbasis enkele tienduizenden leaserijders met een afkoopsom te betalen krijgen. 

Het principe van koopjeleaseaf.nl is dat het de leaseauto overneemt van de leasemaatschappij en aanbiedt bij het eigen handelsnetwerk. “Dat levert een besparing op van minstens duizend euro en de besparing kan oplopen tot duizenden euro’s”, zegt Den Herder. “Onze kracht is dat wij zowel de lease- als handelswereld goed kennen en alles binnen een week kunnen rondmaken. Leasemaatschappij verkopen de auto graag aan ons, dan zijn ze in één klap van alle mogelijke beslommeringen af en we betalen de prijs die wordt afgegeven.”

De ex-leaserijder hoeft de auto alleen maar bij een adres van koopjeleaseaf.nl achter te laten.

Aftrekbaar

Naast het overnemen van de leaseauto adviseert het bedrijf ook bij de fiscale afhandeling van de afkoopsom. “Het is vrij onbekend een afkoopsom fiscaal aftrekbaar is. De som kun je van je totale bijtellingsbedrag van het betreffende jaar afhalen (totdat de bijtelling op nul staat)”, vertelt Den Herder. De kosten voor de overname van je leasecontract zijn echter alleen onder voorwaarden aftrekbaar. “De werkgever is feitelijk verplicht overeen te komen dat de werknemer, bij beëindiging van het contract, vanwege privégebruik een eventuele afkoopsom verschuldigd kan zijn. Deze voorwaarde is echter niet altijd opgenomen en dan vervalt de mogelijkheid.”

Afgelopen jaar had Den Herder verwacht meer afkoopsommen te behandelen als gevolg van de pandemie. “Er bleven echter juist veel mensen zitten bij de werkgever waardoor dit minder was als in een regulier jaar. Dit heeft ons de ruimte gegeven onze processen op orde te maken, we werken onder meer samen met Fleetport voor de inname van de voertuigen, wat gelijk een landelijk dekkend netwerk met zich meebrengt. Momenteel kunnen we door de hoge opbrengst van occasions nog meer voordeel bieden aan onze klanten.”