Meeste Nederlanders vinden internationale trein te duur

Redactie Redactie
• Laatste update:

Meer dan de helft (57 procent) van de respondenten zou vaker met de trein door Europa willen reizen. Genieten van het uitzicht (51 procent) en zelf geen lange stukken hoeven rijden (49 procent) noemen zij als de belangrijkste voordelen van internationaal treinreizen.

Opnieuw ruim de helft (55 procent) zegt nog nooit met de trein van Nederland naar een ander Europees land te zijn gereisd. Het prijsverschil met andere manieren van reizen speelt hier een belangrijke rol in. Vliegen is binnen Europa vaak goedkoper dan treinen, omdat vliegtickets en kerosine niet belast worden. Over treintickets betaalt de reiziger wel BTW.

Best voor het milieu
Volgens Natuur & Milieu is bij een reis binnen Europa de trein de beste optie voor het milieu; een treinreis binnen Europa veroorzaakt ongeveer zeven keer minder broeikasgasuitstoot dan een vlucht. Na de trein is de touringcar de meest klimaatvriendelijk optie, gevolgd door een auto met meerdere inzittenden.

Het meest milieubelastend zijn een auto met slechts één inzittende en ten slotte het vliegtuig.

Meeste Nederlanders vinden internationale trein te duur | Fleet&Mobility

Meeste Nederlanders vinden internationale trein te duur

Redactie Redactie
• Laatste update:

Meer dan de helft (57 procent) van de respondenten zou vaker met de trein door Europa willen reizen. Genieten van het uitzicht (51 procent) en zelf geen lange stukken hoeven rijden (49 procent) noemen zij als de belangrijkste voordelen van internationaal treinreizen.

Opnieuw ruim de helft (55 procent) zegt nog nooit met de trein van Nederland naar een ander Europees land te zijn gereisd. Het prijsverschil met andere manieren van reizen speelt hier een belangrijke rol in. Vliegen is binnen Europa vaak goedkoper dan treinen, omdat vliegtickets en kerosine niet belast worden. Over treintickets betaalt de reiziger wel BTW.

Best voor het milieu
Volgens Natuur & Milieu is bij een reis binnen Europa de trein de beste optie voor het milieu; een treinreis binnen Europa veroorzaakt ongeveer zeven keer minder broeikasgasuitstoot dan een vlucht. Na de trein is de touringcar de meest klimaatvriendelijk optie, gevolgd door een auto met meerdere inzittenden.

Het meest milieubelastend zijn een auto met slechts één inzittende en ten slotte het vliegtuig.