Smart wordt afleverpunt voor online bestellingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Smart-moeder Daimler vandaag.

Ready to drop
Het gaat om een beta-test die dit najaar in Stuttgart van start gaat. Een paar maanden later volgen Keulen, Bonn en Berlijn. De service zal uiteindelijk worden aangeboden in zeven Duitse steden. De Smarts die deelnemen aan de pilot zullen achteraf worden voorzien van de vereiste connectivity box bij de dealer.

Smart heeft onlangs een Smart-lab opgericht als denktank van het merk om de ontwikkeling en implementatie van creatieve mobiliteitsconcepten te versnellen. `Smart ready to drop` is de eerste innovatie die het lab heeft ontwikkeld om online shoppen nog eenvoudiger te maken.

Bediening via smartphone
`Smart ready to drop` werkt via de smartphone. Zowel de bestuurder van de smart als de chauffeur van de bezorgdienst maken gebruik van speciale apps. De DHL-chauffeur kan het pakket in de bagageruimte zetten en de auto digitaal afsluiten. Zijn toegangsautorisatie stopt daarmee onmiddellijk. De app laat de Smart-rijder automatisch weten dat het pakket is bezorgd.

Volgens Annette Winkler, ceo van Smart, vormt dit nieuwe mobiliteitsconcept het begin van een volgende offensief om de kwaliteit van het leven in de stad te verbeteren. “Dit is onze manier om recht te doen aan de pioniersrol die we willen vervullen op het gebied van stedelijke mobiliteit. Er wordt ook gewerkt aan tal van andere services die het leven in de stad eenvoudiger maken, zoals carsharing voor particulieren onderling.”

Het is Mercedes-Benz Nederland nog niet bekend of het smart concept op korte termijn naar ons land of andere landen buiten Duitsland wordt uitgerold.

Smart wordt afleverpunt voor online bestellingen | Fleet&Mobility

Smart wordt afleverpunt voor online bestellingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Smart-moeder Daimler vandaag.

Ready to drop
Het gaat om een beta-test die dit najaar in Stuttgart van start gaat. Een paar maanden later volgen Keulen, Bonn en Berlijn. De service zal uiteindelijk worden aangeboden in zeven Duitse steden. De Smarts die deelnemen aan de pilot zullen achteraf worden voorzien van de vereiste connectivity box bij de dealer.

Smart heeft onlangs een Smart-lab opgericht als denktank van het merk om de ontwikkeling en implementatie van creatieve mobiliteitsconcepten te versnellen. `Smart ready to drop` is de eerste innovatie die het lab heeft ontwikkeld om online shoppen nog eenvoudiger te maken.

Bediening via smartphone
`Smart ready to drop` werkt via de smartphone. Zowel de bestuurder van de smart als de chauffeur van de bezorgdienst maken gebruik van speciale apps. De DHL-chauffeur kan het pakket in de bagageruimte zetten en de auto digitaal afsluiten. Zijn toegangsautorisatie stopt daarmee onmiddellijk. De app laat de Smart-rijder automatisch weten dat het pakket is bezorgd.

Volgens Annette Winkler, ceo van Smart, vormt dit nieuwe mobiliteitsconcept het begin van een volgende offensief om de kwaliteit van het leven in de stad te verbeteren. “Dit is onze manier om recht te doen aan de pioniersrol die we willen vervullen op het gebied van stedelijke mobiliteit. Er wordt ook gewerkt aan tal van andere services die het leven in de stad eenvoudiger maken, zoals carsharing voor particulieren onderling.”

Het is Mercedes-Benz Nederland nog niet bekend of het smart concept op korte termijn naar ons land of andere landen buiten Duitsland wordt uitgerold.