Daimler stopt levering nieuwe diesels

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Mercedes-Benz levert pas weer uit als de update beschikbaar is. (Foto: Mercedes-Benz)

Dat bevestigt Mercedes Benz Nederland aan vakblad Automotive. “Het gaat om een beperkt aantal auto’s die onder de Euro6b-norm vallen”, aldus woordvoerder Lydia Altena. “Precieze aantallen zijn ons nog niet bekend. We weten ook nog niet wanneer de update beschikbaar is.” Volgens de regionale kranten van de Duitse Funke Mediengruppe heeft Mercedes afgelopen vrijdag een brief gestuurd aan zijn dealernetwerk waarin het zijn dealers “verbiedt om de betrokken voertuigen te registreren of aan klanten te leveren totdat er een oplossing beschikbaar is en geïmplementeerd kan worden op de voertuigen.” Het gaat, volgens de bladen, om tot eind mei geproduceerde Mercedessen A-, B- en C-klasse met een viercilinder OM651 dieselmotor en de G-klasse met een zescilinder diesel. In Duitsland moeten enkele honderden klanten langer wachten op hun nieuwe auto.Lees ook: wat wordt de brandstof van de toekomst?

Aanleiding voor de leveringsstop is de door de Duitse overheid aan Daimler opgelegde terugroepactie. De fabrikant moet in heel Europa 774 duizend Euro6b diesels terugroepen voor een software-update. Om verdere uitbreiding van deze recall te voorkomen gaat Daimler nu nog nieuw af te leveren auto’s eerst van deze update voorzien. Wanneer de dealers over de update kunnen beschikken is nog niet bekend, maar verwachting is dat dit eerder maanden dan weken zal duren. Behalve dat Daimler nieuwe software moet ontwikkelen, moet deze ook nog worden goedgekeurd door de Duitse RDW.

Daimler maakte eerder bekend miljarden te investeren in diesel.

Daimler stopt levering nieuwe diesels | Fleet&Mobility

Daimler stopt levering nieuwe diesels

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Mercedes-Benz levert pas weer uit als de update beschikbaar is. (Foto: Mercedes-Benz)

Dat bevestigt Mercedes Benz Nederland aan vakblad Automotive. “Het gaat om een beperkt aantal auto’s die onder de Euro6b-norm vallen”, aldus woordvoerder Lydia Altena. “Precieze aantallen zijn ons nog niet bekend. We weten ook nog niet wanneer de update beschikbaar is.” Volgens de regionale kranten van de Duitse Funke Mediengruppe heeft Mercedes afgelopen vrijdag een brief gestuurd aan zijn dealernetwerk waarin het zijn dealers “verbiedt om de betrokken voertuigen te registreren of aan klanten te leveren totdat er een oplossing beschikbaar is en geïmplementeerd kan worden op de voertuigen.” Het gaat, volgens de bladen, om tot eind mei geproduceerde Mercedessen A-, B- en C-klasse met een viercilinder OM651 dieselmotor en de G-klasse met een zescilinder diesel. In Duitsland moeten enkele honderden klanten langer wachten op hun nieuwe auto.Lees ook: wat wordt de brandstof van de toekomst?

Aanleiding voor de leveringsstop is de door de Duitse overheid aan Daimler opgelegde terugroepactie. De fabrikant moet in heel Europa 774 duizend Euro6b diesels terugroepen voor een software-update. Om verdere uitbreiding van deze recall te voorkomen gaat Daimler nu nog nieuw af te leveren auto’s eerst van deze update voorzien. Wanneer de dealers over de update kunnen beschikken is nog niet bekend, maar verwachting is dat dit eerder maanden dan weken zal duren. Behalve dat Daimler nieuwe software moet ontwikkelen, moet deze ook nog worden goedgekeurd door de Duitse RDW.

Daimler maakte eerder bekend miljarden te investeren in diesel.