‘Daimler en VW dragen in Duitsland kosten hardware-aanpassing oudere diesels’

Maarten Maarten
• Laatste update:
Daimler is in 15 Duitse steden bereid de oude diesels om te bouwen (foto: Daimler)

De Duitse verkeersminister Andreas Scheuer maakte gisteren bekend dat de Duitse autofabrikanten een compromis hebben gevonden over het vergoeden van hardware-aanpassingen bij oudere diesels. Dit meldt de Duitse site Automobilwoche. 

In ieder geval Daimler en VW hebben volgens Scheuer toegezegd hardware aanpassingen tot drieduizend euro per auto te vergoeden. Het gaat enkel om oudere diesels, die rijden in een van de vijftien meest vervuilde steden van Duitsland.

BMW staat zwaar onder druk om ook mee te betalen aan de hardware retrofits, maar de Beierse fabrikant wil niet verder gaan dan extra inruilpremies voor oude diesels.

Lees meer op Automotive Management. 

‘Daimler en VW dragen in Duitsland kosten hardware-aanpassing oudere diesels’ | Fleet&Mobility

‘Daimler en VW dragen in Duitsland kosten hardware-aanpassing oudere diesels’

Maarten Maarten
• Laatste update:
Daimler is in 15 Duitse steden bereid de oude diesels om te bouwen (foto: Daimler)

De Duitse verkeersminister Andreas Scheuer maakte gisteren bekend dat de Duitse autofabrikanten een compromis hebben gevonden over het vergoeden van hardware-aanpassingen bij oudere diesels. Dit meldt de Duitse site Automobilwoche. 

In ieder geval Daimler en VW hebben volgens Scheuer toegezegd hardware aanpassingen tot drieduizend euro per auto te vergoeden. Het gaat enkel om oudere diesels, die rijden in een van de vijftien meest vervuilde steden van Duitsland.

BMW staat zwaar onder druk om ook mee te betalen aan de hardware retrofits, maar de Beierse fabrikant wil niet verder gaan dan extra inruilpremies voor oude diesels.

Lees meer op Automotive Management.