Geen grap: Audi Nederland stopt verkoop dieselauto’s

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Audi levert in Nederland geen diesels meer (Foto: Audi).

De keuze van Audi om de verkoop van diesels te staken, is een gevolg van de sterk afnemende vraag naar dit type motor: slechts 1 procent van alle in het afgelopen jaar verkochte auto’s in deze categorie was nog voorzien van een dieselmotor, meldt de importeur. “Ook de te verwachten marktontwikkelingen en het fiscale klimaat voor de komende jaren spreken niet in het voordeel van de dieselmotor.”

1 Apr…

Evenals diverse andere media, dacht ook onze redactie in eerste instantie aan een 1-aprilgrap, maar woordvoerder Ard van den Eijnde wijst die suggestie van de hand. “Ik heb het bericht bewust vandaag gestuurd en wel de maand genoemd maar geen specifieke dag om juist te voorkomen dat het als 1-aprilgrap zou worden opgevat. Het is echt waar. Zoals gezegd heeft de markt het eigenlijk al voor ons bepaald, gezien het zeer beperkte aandeel van diesels in de verkoop”, aldus Van den Eijnde.